Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΘετικά τα μηνύματα από την Αυστριακή αγορά για την επόμενη τουριστική περίοδο

Θετικά τα μηνύματα από την Αυστριακή αγορά για την επόμενη τουριστική περίοδο

Η Ελλάδα προχωρεί δυναμικά και θα είναι φέτος ο ‘νικητής’ της σεζόν στην τουριστική αγορά της Αυστρίας, καταλήγουν εκπρόσωποι των μεγαλυτέρων αυστριακών τουριστικών οργανισμών, μετά τη λειτουργία της Διεθνούς Έκθεσης […]

Η Ελλάδα προχωρεί δυναμικά και θα είναι φέτος ο 'νικητής' της σεζόν στην τουριστική αγορά της Αυστρίας, καταλήγουν εκπρόσωποι των<...> μεγαλυτέρων αυστριακών τουριστικών οργανισμών, μετά τη λειτουργία της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού 'Διακοπές 2002' που πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη.

Τη γνώμη αυτή εξέφρασε στον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Γιάννη Πατέλλη, που επισκέφθηκε την έκθεση, το σύνολο των τουριστικών πρακτόρων της Αυστρίας, μεταξύ των οποίων και οι κ. Leitner της GTT Gulet Touropa Touristik, κ. Ednev της TUI, και κ. Tobisk του Neckermann, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα υπάρξει φέτος σημαντική αύξηση των Αυστριακών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα σε σχέση, με τις 500.000 τουρίστες περίπου που την επισκέφθηκαν πέρσι.

Οι ευοίωνες προοπτικές στηρίζονται και στο γεγονός ότι η Ελλάδα όπως διαπιστώνεται στις σχετικές δημοσκοπήσεις στην Αυστρία, προσφέρει στον τουρίστα της χώρας αυτής όλα όσα περιμένει από τις καλοκαιρινές διακοπές σε μια αρμονική σχέση τιμών και προσφερόμενων υπηρεσιών, και επιπλέον αποτελεί ένα χριστιανικό προορισμό με σταθερή πολιτική κατάσταση και ασφάλεια, ενώ διαθέτει τώρα και το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Θεωρώντας την Ελλάδα ως 'σίγουρο' επιχειρησιακό και τουριστικό προορισμό, οι αυστριακοί ταξιδιωτικοί οργανισμοί έχουν διευρύνει για φέτος την προσφορά τους προς την Ελλάδα, τόσο ως προς τον αριθμό των προορισμών, όσο και ως προς τον αριθμό των καταλυμάτων.

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρήθηκε το γεγονός ότι οι έξι μεγαλύτεροι τουριστικοί οργανισμού της Αυστρίας παρουσίασαν τα φετινά θερινά προγράμματα τους σε ειδικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα – με, κατά γενική ομολογία εξαιρετική επιτυχία – στην Ρόδο, με συμμετοχή 750 στελεχών τους από όλη την Αυστρία.

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της τουριστικής αγοράς στην Αυστρία, το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης, 70-80% γίνεται οργανωμένα, ενώ ένας στους τρεις Αυστριακούς προτιμά να επισκέπτεται μη καθιερωμένους τουριστικούς προορισμούς.

Η κατά κεφαλή δαπάνη των Αυστριακών τουριστών είναι υψηλή και αυτό επιβεβαιώνεται και από τις εκθέσεις τους ΟΟΣΑ, οι οποίες τοποθετούν τους Αυστριακούς στην πρώτη θέση της Ευρώπης και μεταξύ των πρώτων θέσεων παγκοσμίως, αναφορικά με τα χρήματα που ξοδεύουν στις διακοπές τους.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην έκθεση της Βιέννης με περίπτερο 304 τ.μ. στο οποίο εκτός από Περιφέρεις και Νομαρχίες συμμετείχαν ως συνεκθέτες 11 τουριστικές επιχειρήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024