Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: H γραφειοκρατία στερεί την Ένωση από την επιχορήγηση του ΕΒΕΑ

ΠΟΕΤ: H γραφειοκρατία στερεί την Ένωση από την επιχορήγηση του ΕΒΕΑ

Με επιστολή της η ΠΟΕΤ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, διαμαρτύρεται γιατί η γραφειοκρατία του ΙΚΑ και η ενημέρωση της τελευταίας στιγμής από το ΕΒΕΑ, στις 2 Δεκεμβρίου, ότι έχει εγκρίνει […]

Με επιστολή της η ΠΟΕΤ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, διαμαρτύρεται γιατί η γραφειοκρατία του ΙΚΑ και η<...> ενημέρωση της τελευταίας στιγμής από το ΕΒΕΑ, στις 2 Δεκεμβρίου, ότι έχει εγκρίνει προς την Ομοσπονδία επιχορήγηση ύψους 1.500 ευρώ στα πλαίσια των επιχορηγήσεων έτους 2003, της στερούν τη δυνατότητα της είσπραξης αυτών των χρημάτων.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΤ αναφέρει ότι η επιχορήγηση του 2003 χάνεται για τους εξής λόγους:

  • Εκτός των άλλων δικαιολογητικών τα οποία αναφέροντο στην επιστολή του ΕΒΕΑ την οποία παραλάβαμε ταχυδρομικά λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων και τα οποία προσκομίσαμε εντός ολίγων ημερών για την είσπραξη του ανωτέρω ποσού, το ΕΒΕΑ ζητούσε επιπλέον και ασφαλιστική ενημερότητα της ΠΟΕΤ. Η Ομοσπονδία ξεκίνησε αμέσως την διαδικασία για την έκδοση από το ΙΚΑ της ασφαλιστικής ενημερότητας, πλην όμως επειδή η Ομοσπονδία άλλαξε έδρα και έπρεπε να έχουμε τα επίσημα έγγραφα του ΙΚΑ Αλεξάνδρας που υπάγετο η Ομοσπονδία πριν, και τα οποία έπρεπε να προσκομίσουμε στην συνέχεια στο ΙΚΑ Νέου Κόσμου που υπαγόμαστε τώρα για να γίνει ο σχετικός έλεγχος, η όλη διαδικασία καθυστέρησε στο ΙΚΑ για λόγους δικούς τους, καθαρά υπηρεσιακούς. Τελικά η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 31/12/2003. Στις 31/12/2003 προσπαθήσαμε εκ νέου να παραλάβουμε από το ΙΚΑ Νέου Κόσμου την ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά οι υπάλληλοι είχαν ημιαργία και ήταν αδύνατο να παραλάβουμε την ενημερότητα με ημερομηνία 31/12/2003, την οποία ζητούσαν οι υπηρεσίες του ΕΒΕΑ.
  • Στην συνέχεια επικοινωνήσαμε με το ΕΒΕΑ και συγκεκριμένα με την κ. Ράδου, η οποία μας παρέπεμψε στον οικονομικό διευθυντή κ. Φαντόπουλο για να μας δώσει προθεσμία ολίγων ημερών να προσκομίσουμε την ασφαλιστική ενημερότητα, και τελικά η απάντηση του κ. Φαντόπουλου με τρόπο απαξιωτικό προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ήταν αρνητική. Εξηγήσαμε στον κ. Φαντόπουλο την κατάσταση λειτουργίας του ΙΚΑ και ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών και εδώ η απάντησή του ήταν να δικαιολογήσει τις υπηρεσίες του ΙΚΑ (ίσως γιατί η άρνησή τους εξυπηρετούσε τον ίδιο να μην εκταμιεύσει χρήματα από το ΕΒΕΑ), λέγοντας πως κάπως έτσι λειτουργούν οι κρατικές υπηρεσίες αν και εργάσιμη ημέρα. Η απάντησή του ήταν “γιατί το αφήσαμε τελευταία στιγμή”. Τελικά το αίτημα της ΠΟΕΤ για παράταση υποβολής της ασφαλιστικής ενημερότητας απορρίφτηκε από τον κ. Φαντόπουλο.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024