Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠοιους σκοπούς εξυπηρετεί η αλλαγή στην ηγεσία του τουρισμού;

Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η αλλαγή στην ηγεσία του τουρισμού;

Με ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής, αφού συγχαίρει τους νεοδιορισθέντες, πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Δημάδη και γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης για θέματα τουρισμού κ. Μποτόπουλο, αναρωτιέται ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η αλλαγή αυτή εν μέσω…

Με ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής, αφού συγχαίρει τους νεοδιορισθέντες, πρόεδρο<...> του ΕΟΤ κ. Δημάδη και γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης για θέματα τουρισμού κ. Μποτόπουλο, αναρωτιέται ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η αλλαγή αυτή εν μέσω προεκλογικής και παράλληλα προ-ολυμπιακής περιόδου όπως επίσης, και τι δυναμική μπορεί να δώσει στον χειμαζόμενο τουρισμό της χώρας.

Η ανακοίνωση συνεχίζει τονίζοντας ότι θα ήταν άδικο να επωμισθούν οι δύο αποχωρήσαντες κρατικοί λειτουργοί όλη την ευθύνη για το τέλμα που χαρακτηρίζει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας τα τελευταία χρόνια.

«Είναι αδιανόητο σε μια οικονομία όπου ο τουρισμός αποτελεί την κυρίαρχη δραστηριότητα η πολιτεία να αδυνατεί να επιλύσει και το πλέον απλό, ανέξοδο και ανώδυνο πολιτικά πρόβλημα. Οι παλινωδίες όσον αφορά τη μορφή της κρατικής παρουσίας και στήριξης στο χώρο του τουρισμού έχουν σαν αποτέλεσμα το τουριστικό προϊόν να απαξιώνεται χρόνο με τον χρόνο. Η Αττική βιώνει τη χειρότερη τουριστικά χρονιά της από την εποχή του πρώτου πολέμου του κόλπου, και μάλιστα κατά τη διάρκεια προ-ολυμπιακής χρονιάς. Οι τιμές των ξενοδοχείων, εκτός του εικοσαημέρου των αγώνων, υπολείπονται δραματικά των ανταγωνιστριών χωρών και προορισμών. Η πτώση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος μας, δεν προβληματίζει κανέναν κρατικό φορέα ή παράγοντα. Ο τουρισμός στη χώρα μας τείνει να αποτελέσει μια αυτόφωτη και ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέλος, η ΕΞΑ μέσα σε αυτό το περιβάλλον και με δεδομένες τις αμφιβολίες για την κρατική αρωγή και στήριξη του τουρισμού μας, εύχεται καλή επιτυχία τόσο στο νέο πρόεδρο του ΕΟΤ, όσο και στο νέο γενικό γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024