Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠολύ μικρό, συγκριτικά με τα ευρωπαϊκά, το Συνεδριακό Κέντρο της Αθήνας

Πολύ μικρό, συγκριτικά με τα ευρωπαϊκά, το Συνεδριακό Κέντρο της Αθήνας

Την έντονη δυσαρέσκειά του για το μικρό μέγεθος του Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου της Αθήνας εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας (ΕΞΑ) Γιώργος Τσακίρης

Την έντονη δυσαρέσκειά του για το μικρό μέγεθος του Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου της Αθήνας -που θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό μέχρι τα φθινόπωρο του 2004- εξέφρασε<...>, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας (ΕΞΑ) Γιώργος Τσακίρης.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακίρης, επισήμανε ότι το με κύρια αίθουσα 3.500 θέσεων Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο, είναι ιδιαίτερα μικρό συγκριτικά με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά.

Αναφερόμενος, εν συνεχεία, στις παροχές των ελληνικών ξενοδοχείων, ο κ. Τσακίρης τόνισε στο Χάρη Ντιγριντάκη ότι βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλό και άξιο σύγκρισης με ξενοδοχειακά συγκροτήματα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων επίπεδο. Το πρόβλημα που εντοπίζει είναι από την πλευρά της πολιτείας και συγκεκριμένα στα ζητήματα της ασφάλειας, της υποδομής και της ακρίβειας στις τιμές ορισμένων αυξημένης ζήτησης προϊόντων – όπως ο καφές ή το φαγητό.

Ο κ. Τσακίρης σημείωσε ότι η σύσταση ενός διυπουργικού συντονιστικού οργάνου, όπως είχε αναγγείλει στο παρελθόν ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης, καθίσταται απόλυτα αναγκαία, καθώς η έλλειψη ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος οφείλεται κυρίως στην έλλειψη στρατηγικής όσον αφορά τόσο την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό όσο και τη γενικότερη λήψη άλλων σχετικών μέτρων.

Ερωτηθείς για το 2004 και τη σύνδεση της Ολυμπιάδας με τον τουρισμό της χώρας, ο πρόεδρος της ΕΞΑ παρατήρησε ότι από πλευράς “Αθήνα 2004” δεν υπάρχει καμία αξιοσημείωτη πρωτοβουλία, ενώ εναπόθεσε τις ελπίδες του σε ό,τι κινήσεις γίνουν – με ιδιωτική πρωτοβουλία – τους επόμενους και τελευταίους 14 μήνες μέχρι τη διεξαγωγή των Αγώνων.

Ακόμη και η κρατική χορήγηση των 3000 ευρώ ανά δωμάτιο – με μέγιστο το 35% της επένδυσης – για την ανακαίνιση των ξενοδοχείων β` και γ` κατηγορίας, πρόσθεσε ο κ. Τσακίρης, άργησε πάρα πολύ να εγκριθεί και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ελάχιστα μόνο ξενοδοχεία να επωφεληθούν των χρημάτων, καθώς αυτήν την περίοδο τους είναι δύσκολο να κλείσουν, ενώ η ημερομηνία μέχρι την οποία οφείλουν να τελειώσουν τις εργασίες τους είναι η 28η Φεβρουαρίου 2004.

Τέλος, μιλώντας για την αστεροποίηση και το υπουργικό διάταγμα 43 του 2002, ο κ. Τσακίρης σημείωσε ότι η απόφαση αυτή είναι μονομερής, λήφθηκε ερήμην των ξενοδόχων, ενώ οι αξιώσεις των τελευταίων αναφορικά με το ζήτημα είναι μόνο να αποβεί για τους ίδιους αναπτυξιακό και λειτουργικό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024