Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε αναζήτηση Κονδυλίων από την Ε.Ε. ελπίζει ο ΚΟΤ

Σε αναζήτηση Κονδυλίων από την Ε.Ε. ελπίζει ο ΚΟΤ

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χτες ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Φώτης Φωτίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει επαφές με αρμόδιους φορείς, παρουσιάζοντας τους το Στρατηγικό Σχέδιο Τουρισμού 2003 – 2010 […]

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χτες ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Φώτης Φωτίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει<...> επαφές με αρμόδιους φορείς, παρουσιάζοντας τους το Στρατηγικό Σχέδιο Τουρισμού 2003 – 2010 και να εξασφαλίσει κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη και την προώθηση του κυπριακού τουρισμού.

Το διήμερο ταξίδι του κ. Φωτίου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πολίτης`, αποφασίσθηκε μετά από εσωτερική έρευνα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), η οποία κατέδειξε ότι υπάρχει έδαφος άντλησης χρημάτων για ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, ο ΚΟΤ εκμεταλλεύεται ευρωπαϊκά κονδύλια για ανάπτυξη του αγροτουρισμού, η ανάπτυξη του οποίου έχει περιληφθεί στο Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης 2004 – 06. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του ενιαίου εγγράφου προγραμματισμού για τον στόχο 2, το οποίο συγχρηματοδοτείται από τα διαρθρωτικά περιλήφθηκαν τα εξής:

  • Σχέδιο Χορηγιών προς επιχειρήσεις για προώθηση εναλλακτικών οικονομικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον αγροτουρισμό (τουριστικά καταλύματα, ταβέρνες, παραδοσιακά καφενεία, εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών, χειροτεχνιών, εκθετήρια πώλησης παραδοσιακών προϊόντων κ.τ.λ.).

  • Δράσεις και μέτρα, που αποσκοπούν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αγροτουριστικού προϊόντος, όπως δημιουργία θεματικών διαδρομών (π.χ. κρασιού και βυζαντινών εκκλησιών), ποδηλατικών διαδρομών, υποστηρικτών υποδομών ως επίσης και δράσεις προώθησης, οργάνωσης και προβολής του τουριστικού προϊόντος του υπαίθρου.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024