Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτο επίκεντρο ενδιαφέροντος οι δυνατότητες ανάπτυξης των μικρών νησιών
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Στο επίκεντρο ενδιαφέροντος οι δυνατότητες ανάπτυξης των μικρών νησιών

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε την Τετάρτη ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πάνος Καμμένος, προκειμένου να συμμετάσχει σε συναντήσεις μεταξύ του ελληνικού Δικτύου μικρών νησιώνκαι της αρμόδιας διεύθυνσης […]

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε την Τετάρτη ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πάνος Καμμένος, προκειμένου να συμμετάσχει σε συναντήσεις μεταξύ του ελληνικού Δικτύου μικρών νησιών<...>και της αρμόδιας διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα νησιωτικής πολιτικής.

Ο Υφυπουργός συμμετείχε επίσης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το ελληνικό Δίκτυο μικρών νησιών και στην οποία βραβεύτηκαν προσωπικότητες που βοήθησαν στη δημιουργία του Δικτύου, ενώ σε σχετικές δηλώσεις του τόνισε ότι: «Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής δίνει ιδιαίτερη σημασία στις δυνατότητες ανάπτυξης των μικρών νησιών, γι αυτό είμαστε σήμερα εδώ στις συναντήσεις με το Δίκτυο μικρών νησιών. Έγιναν συναντήσεις με αρκετούς φορείς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αντιπροσωπείες χωρών και με τον Έλληνα Επίτροπο κ. Δήμα. Θεωρώ ότι οι νησιωτικές πολιτικές οι οποίες είναι απαίτηση και των μικρών νησιών αλλά και του συνόλου του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας και της ελληνικής Κυβέρνησης, είναι μονόδρομος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πρώτα μηνύματα τα οποία παίρνουμε είναι αρκετά θετική. Ελπίζω αύριο αυτές οι πολιτικές, αυτές οι υποσχέσεις, να γίνουν πραγματικότητα».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμήθηκαν από το ελληνικό Δίκτυο μικρών νησιών για την προσφορά τους στην ανάπτυξη του Δικτύου μικρών νησιών της πατρίδας μας, ο Ευρωβουλευτής κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο ειδικός Γραμματέας Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Λευτέρης Σταυρόπουλος. Επίσης τιμήθηκαν ο Δήμαρχος Τήλου κ. Αλιφέρης για το έργο που έχει επιτελέσει στην Τήλο, καθώς και ιδιώτες επιχειρηματίες.

Τέλος, στην εκδήλωση συμμετείχαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι από 28 νησιά – μέλη του ελληνικού Δικτύου μικρών νησιών. Στους εκπροσώπους μίλησαν για το ρόλο τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν προς το Δίκτυο οι ευρωβουλευτές, κα Πανανιωτοπούλου και οι κ.κ. Βακάλης, Γκλαβάκης, Αγγελάκας, Παπαδημούλης, Σχοινάς και Παπαστάμκος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024