Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO η Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας
Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου με παράγοντες του Ν. Κέρκυρας

Στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO η Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας

“Η Κέρκυρα είναι μια από τις 3 ναυαρχίδες του τουρισμού μαζί με την Κρήτη και την Ρόδο. Αυτές, λοιπόν, οι περιοχές καλούνται σήμερα να εργαστούν συστηματικά για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν. Καλούνται να αναδείξουν νέες μορφές τουρισμού που εμπλουτίζουν και συμπληρώνουν το παραδοσιακό σχήμα «ήλιος και θάλασσα» και μεγιστοποιούν την τουριστική αξιοποίηση της ενδοχώρας…

“Η Κέρκυρα είναι μια από τις 3 ναυαρχίδες του τουρισμού μαζί με την Κρήτη και την Ρόδο. Αυτές, λοιπόν, οι περιοχές καλούνται σήμερα να εργαστούν συστηματικά για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων<...>που διαθέτουν. Καλούνται να αναδείξουν νέες μορφές τουρισμού που εμπλουτίζουν και συμπληρώνουν το παραδοσιακό σχήμα «ήλιος και θάλασσα» και μεγιστοποιούν την τουριστική αξιοποίηση της ενδοχώρας. Παράλληλα, καλούνται να δουλέψουν συστηματικά για την αναβάθμιση των κορεσμένων τουριστικά περιοχών, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών τους”. Ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, έπειτα από συνάντηση που είχε το Σάββατο με τουριστικούς φορείς και βουλευτές του Νομού Κέρκυρας.

Η Κέρκυρα τόνισε, ήταν η πρώτη περιοχή της Ελλάδας που συνειδητοποίησε ότι το παλιό μοντέλο έχει φτάσει στα όριά του και κατανόησε την αναγκαιότητα να ακολουθήσει νέους δρόμους τουριστικής ανάπτυξης. Η Κέρκυρα ήταν η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που τη δεκαετία του ’70 δέχθηκε κύματα τουριστών χωρίς όμως την ανάλογη προετοιμασία. Έτσι μπήκε στην περιπέτεια της άναρχης τουριστικής ανάπτυξης και της υποβάθμισης, τόσο του μοναδικού της περιβάλλοντος, όσο και της ποιότητας των υπηρεσιών. Από τη φάση της τουριστικής ακμής, πέρασε στη φάση της παρακμής τη δεκαετία του ’80. Από χώρος υποδοχής ποιοτικού τουρισμού, κατέληξε σε χώρο φτηνού τουρισμού, με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες.

“Την τελευταία δεκαετία” επεσήμανε ο κ. Υπουργός “η κατάσταση, ευτυχώς, έχει αλλάξει. Το νησί, σταδιακά, βρίσκει την παλιά του αρχοντιά και ο ποιοτικός τουρισμός -εγχώριος και διεθνής- επιστρέφει. Το νησί είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδας με μοναδικά φυσικά και πολιτισμικά στοιχεία. Η Κέρκυρα ξαναβρήκε τη λάμψη της. Σήμερα, η Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας, με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, εντάσσεται ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην UNESCO. Και αυτό είναι μια εξέλιξη η οποία μας δίνει την δυνατότητα να την αξιοποιήσουμε εκτός από πολιτιστικά και τουριστικά.

Για τον λόγο αυτό, ο ΕΟΤ σκοπεύει να χρηματοδοτήσει μία νέα Στρατηγική Μελέτη την οποία καλούμε τους τοπικούς φορείς να πραγματοποιήσουν, προκειμένου η μελέτη αυτή να αναπτύξει συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις για την ανάπτυξη τουριστικής κίνησης γύρω από το νέο αυτό δεδομένο, το οποίο στη διεθνή γλώσσα της επικοινωνίας ονομάζεται unique sale position για την Κέρκυρα“.

Παράλληλα, το Αχίλλειο αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από όλο των κόσμο, καθώς είναι ένα μοναδικό τουριστικό αξιοθέατο, ενώ παράλληλα συγκαταλέγεται στα πρώτα Μουσεία σε πωλήσεις εισιτηρίων στην Ελλάδα. Τα κτίρια που βρίσκονται στον χώρο είναι διατηρητέα και οι κήποι και ο περιβάλλοντας χώρος, μοναδικού φυσικού κάλλους. Για το Αχίλλειο, προχωρούν συγκεκριμένα έργα.

Τα έργα που θα ολοκληρωθούν μέχρι το Δεκέμβριο του 2008 είναι:

  1. Εγκατάσταση αφυγραντήρων

  2. Κατασκευή ράμπας για ΑΜΕΑ

  3. Αλλαγή του φωτισμού στους κήπους

  4. Ολοκληρωτική επισκευή του περιστυλίου.

Τα έργα που εντάσσονται στο Δ’ ΚΠΣ (ΕΣΠΑ 2007-2013) είναι:
  1. η διαμόρφωση των στάβλων ως χώρος εστίασης (καφετέρια ή αναψυκτήριο)

  2. η διαμόρφωση του χώρου υποδοχής σε μικρό περίπτερο για πώληση βιβλίων, cd, dvd, δώρα από το Μουσείο.

  3. Η εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης

  4. Η εγκατάσταση συστημάτων ανακοινώσεων

  5. Η εγκατάσταση συστήματος έκδοσης εισιτηρίων με κυλιόμενη μπάρα

  6. Η εγκατάσταση συστήματος αυτόματης ξενάγησης

  7. Ο Καθαρισμός και η συντήρηση των αγαλμάτων

  8. Η Διαμόρφωση και η συντήρηση των μονοπατιών των κήπων του Αχίλλειου

Σχολιάζοντας τις αφίξεις, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, γνωρίζοντας και συζητώντας με τους φορείς την εξειδικευμένη πτώση που υπάρχει από την Βρετανική αγορά και η οποία αγγίζει όλη την χώρα, επεσήμανε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του προηγούμενου χρόνου, υπάρχουν νέες αναδυόμενες αγορές που δίνουν εντυπωσιακά ποσοστά αύξησης για την Κέρκυρα, μεταξύ των οποίων η Ρωσία με +50%, η Ελβετία με +185%, η Αυστρία με +20%, η Ρουμανία με +128%, η Φιλανδία με +80 %. και η Ιρλανδία με +100%. Επίσης, όλες οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι κινείται θετικά ο εσωτερικός τουρισμός, με τον αριθμό αφίξεων και διανυκτερεύσεων Ελλήνων στην Κέρκυρα να ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία από το 2005 και μετά. Ειδικά για το Πάσχα, η Κέρκυρα αποτελεί το δημοφιλέστερο προορισμό.

“Ο τομέας του θαλάσσιου τουρισμού, πρόσθεσε “παρουσιάζει σημαντικότατα περιθώρια και θετικότατες προοπτικές ανάπτυξης στην Κέρκυρα. Η Μαρίνα των Γουβιών έχει δυναμικότητα 1.200 θέσεων. Είναι πλήρως οργανωμένη ενώ διαθέτει TRAVEL LIFT, ανυψωτικής ικανότητας 150 τόνων. Ολοκληρώθηκε και η χωροθέτηση του Τουριστικού Λιμένα στο Κεφαλομάντουκο με 98 θέσεις ελλιμενισμού mega-yachts. Όσον αφορά στα Καταφύγια/Αγκυροβόλια, ο Αλύπας Παλαιοκαστρίτσας με 103 θέσεις ελλιμενισμού είναι υπό κατασκευή με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον καλοκαίρι. Η Κορακοφωλιά με 80 θέσεις ελλιμενισμού είναι υπό κατασκευή με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2008. Στις Μπενίτσες με 96 θέσεις ελλιμενισμού έχει ολοκληρωθεί το λιμενικό κομμάτι από το 2005 ενώ το χερσαίο κομμάτι κόστους 1,2 εκ. ευρώ, δημοπρατήθηκε το 2007. Για το Πεντάτι (90 θέσεις ελλιμενισμού) έχει εκδοθεί απόφαση χωροθέτησης-παραχώρησης χρήσης. Το ίδιο ισχύει για την Λάκκα Παξών με 35 θέσεις ελλιμενισμού. Το εν λόγω έργο έχει προενταχθεί στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και στο πρόγραμμα «Μικρά Νησιά»”.

Σε επίπεδο υποδομών η Κέρκυρα θα προικοδοτηθεί με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Το ποσό των 13.000.000 ευρώ, για δυο έργα. Τη Δημιουργία πολυχρηστικού κέντρου Παλαιοκαστρίτσας (προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ) και την Αποκατάσταση Αχιλλείου και Γαρίτσας(προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ).

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» βρίσκονται σε εξέλιξη 12 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 35 σχεδόν εκατ. ευρώ. Οι σημαντικότερες δράσεις είναι:

  1. Ποιοτικός εκσυγχρονισμός καταλυμάτων (προϋπολογισμού 12.747.916 ευρώ).
  2. Επιχειρηματικά σχέδια μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων (προϋπολογισμού 820.349 ευρώ).
  3. Διάδοση και καθιέρωση ελληνικής κουζίνας και ενίσχυση επιχειρήσεων για την απόκτηση σήματος ΕΟΤ προϋπολογισμού 332.548 ευρώ.
  4. Κατάρτιση και μετεκπαίδευση εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού από τον ΟΤΕΚ προϋπολογισμού 42.195 ευρώ.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα συμπληρωματικής εκπαίδευσης για εργαζόμενους, εποχιακά άνεργους και επιχειρηματίες στον τουρισμό, με στόχο την αναβάθμιση των γνώσεών τους. Τα έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο, με συνολικό προϋπολογισμό 252.900 ευρώ και 145 ωφελούμενους.

“Η τουριστική χρονιά που διανύουμε” όπως υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Σπηλιωτόπουλος, “μας στέλνει αισιόδοξα μηνύματα. Μας στέλνει θετικά μηνύματα παρ’ όλες τις διαπιστωμένες δυσκολίες οι οποίες οφείλονται στις διεθνείς συγκυρίες. Η τρέχουσα τουριστική χρονιά πιστεύουμε ότι θα επιτύχει τους στόχους της. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Από δω και πέρα, πρέπει όλοι μας, να είμαστε σε ετοιμότητα. Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε. Το καινούργιο δυναμικό και ανταγωνιστικό μοντέλο ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού που υιοθετήσαμε από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε πριν λίγους μήνες στο Υπουργείο, μας δίνει τη δυνατότητα να στοχεύουμε ψηλά. Αλλά κυρίως να στοχεύουμε μακροπρόθεσμα. Γιατί στηρίζεται σε στοιχεία που στόχο έχουν να ενδυναμώσουν το ελληνικό τουριστικό μοντέλο κάνοντας την Ελλάδα έναν από τους πιο δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς. Κάνοντας με λίγα λόγια την Ελλάδα μόδα. Και η Ελλάδα γίνεται μόδα με ποιότητα, βιωσιμότητα, εξειδίκευση και σεβασμό στο περιβάλλον”.

Στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO η Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας

Συγχαρητήρια στους Κερκυραίους και στις Κερκυραίες, όπως και σε όλους εκείνους που δούλεψαν συστηματικά, αλλά κυρίως με πίστη για την ένταξη της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO έδωσε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, μιλώντας στην εκδήλωση ένταξης της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

“Σήμερα η Κέρκυρα γιορτάζει” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος, και εξήγησε: “Γιορτάζει γιατί απέδειξε σε όλο τον κόσμο, ότι όταν οι Έλληνες δουλεύουμε όλοι μαζί, όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Και καταφέρνουμε πολλά. Σήμερα εδώ σε αυτή την αίθουσα, επικοινωνούμε την εικόνα του ελληνικού πολιτισμού που η Ελλάδα και διαθέτει αλλά και μπορεί να μοιραστεί με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Για εμάς, που ταξιδεύουμε την εικόνα της Ελλάδας παντού, αυτό το κομμάτι του πολιτισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικό, επειδή πιστεύουμε ότι, όπως ο αληθινός πολιτισμός, όπως η πολιτιστική κληρονομιά εξακολουθεί να χτίζει γέφυρες ανάμεσα στους λαούς, έτσι κάνει και ο Τουρισμός. Αυτό είναι που εμείς ονειρευόμαστε: μια Ελλάδα σύγχρονη, όμορφη, φιλική, μοντέρνα, ασφαλής, με παρελθόν, παρόν αλλά κυρίως μέλλον. Μια Ελλάδα που έχει να αναδείξει μνημεία Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς όπως:

  • η παλιά πόλη της Κέρκυρας
  • η Ακρόπολη των Αθηνών
  • η Δήλος
  • τα Μετέωρα
  • η Επίδαυρος
  • Το μαντείο των Δελφών
  • η αρχαία Ολυμπία
  • η Πάτμος κ.α.”.

  • Η UNESCO κατέγραψε την Κέρκυρα, σαν υπόδειγμα οχυρωμένου λιμανιού και μεσογειακής πολιτείας, που διατήρησε την ακεραιότητα και την αυθεντικότητά της. “Αυτή η ξεχωριστή διάκριση για την Κέρκυρα δεν προσφέρει μόνο εθνική υπερηφάνεια” επεσήμανε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης. “Δημιουργεί παράλληλα” πρόσθεσε “και υποχρεώσεις. Δημιουργεί την υποχρέωση που έχουμε όλοι μας να δίνουμε. Να προσφέρουμε. Γιατί έχουμε ευθύνη- πολιτεία και πολίτες- απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά που ήρθε στα χέρια μας. Απέναντι στη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά που μας κληροδότησαν οι παλαιότερες γενιές. Έχουμε χρέος να την προστατέψουμε, να την αναδείξουμε, να τη διασφαλίσουμε”.

    Η φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας ανήκει σε όλους“ κατέληξε. “Όλοι έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση” συνέχισε “να εκτιμούμε και να διατηρούμε τις παγκόσμιες αξίες της. Γιατί στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας καταγράφεται ουσιαστικά η ταυτότητά μας. Επομένως αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης ζωής. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του ανταγωνισμού, η προστασία, η διατήρηση, και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελεί μια σημαντική πρόκληση. O τουρισμός με τις πολύπλοκες οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, οικολογικές και αισθητικές διαστάσεις, λαμβάνει υπ’ όψιν του αυτή την παράμετρο. Γιατί η φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, αποτελούν μέγιστο τουριστικό θέλγητρο. Έτσι, ο τουρισμός πρέπει να προσφέρει σημαντικά κίνητρα και μέσα για να φροντίζουν και να διατηρούν οι τοπικές κοινωνίες την κληρονομιά και τις παραδόσεις τους.

    Είναι απαραίτητη λοιπόν η εμπλοκή και η συνεργασία όλων προκειμένου να επιτευχθεί η βιωσιμότητα των τουριστικών δραστηριοτήτων και να εξασφαλιστεί η προστασία των πολιτιστικών πόρων για τις μελλοντικές γενιές. Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, και ο ΕΟΤ -το είπα και το πρωί- θα χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας να μελετήσει και να χαράξει συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν την τουριστική κίνηση στην Κέρκυρα γύρω από την προβολή της παλαιάς πόλης ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αυτό είναι το χρέος της πολιτείας να κάνει. Και θα το κάνει”.

    Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου με τον Νομάρχη Κέρκυρας

    Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κέρκυρα, είχε συνάντηση με τον Νομάρχη Κέρκυρας κ. Στέφανο Πουλημένο. Αμέσως μετά την συνάντηση, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε: «Η Νομαρχία Κέρκυρας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Έχει έντονη παρουσία σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Γιατί την Κέρκυρα την αγαπώ ουσιαστικά αφού, σαν παιδί, περνούσα εδώ όλες μου τις καλοκαιρινές διακοπές και πάρα πολλά Πάσχα.

    Εκ των πραγμάτων λοιπόν, η Κέρκυρα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε συναισθηματικό επίπεδο για μένα. Αυτός ήταν ο ένας λόγος, που αποφάσισα να ξεκινήσω την περιοδεία στην Ελλάδα από εδώ. Ο δεύτερος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Κέρκυρα είναι ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός για τις διακοπές του Πάσχα. Για αυτό και πριν από το Πάσχα θέλαμε να είμαστε εδώ και συμβολικά να δείξουμε ότι, για άλλη μια χρονιά, η Κέρκυρα θα είναι ο μπροστάρης των επισκεπτών για το Πάσχα και ο μπροστάρης των πασχαλινών εθίμων και, από την άλλη πλευρά, να δείξουμε ότι είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για να υποδεχτούμε τους πολλούς χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Και αυτό γίνεται σε μία σημαντική ημέρα όπου αναδεικνύεται η Κέρκυρα τόσο όσον αφορά στην αρχιτεκτονική της, όσο και την ιστορική της κληρονομιά, εφόσον η UNESCO μπαίνει πια στην διαδικασία να προστατέψει την Κέρκυρα και η Κέρκυρα να μπει στο site της UNESCO”.

    Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου με το δήμαρχο Κερκυραίων

    “Η παρουσία μου εδώ είναι ουσιαστική. Η παρουσία μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει η περιοδεία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα, αν δεν ξεκινούσε από την Κέρκυρα. Την Κέρκυρα, η οποία ήταν κάποτε η ατμομηχανή της τουριστικής παραγωγής εισοδήματος για τον τόπο και η οποία δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, παρουσίασε σημάδια κάμψης. Αλλά είναι απόφαση μας να διεκδικήσουμε ξανά τη θέση, την αίγλη και το κύρος που της αξίζει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Δεύτερον, δεν θα μπορούσε να λείπει η Κυβέρνηση από τόσο σημαντική μέρα. Σήμερα είναι μια γιορτή της Ελλάδος, γιορτή του πολιτισμού, γιορτή της ιστορίας και της παράδοσής μας. Και βεβαίως είναι η γέφυρα η οποία χρειάζεται μεταξύ της παράδοσης, του παρελθόντος, του παρόντος, και του μέλλοντος”. Επεσήμανε σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Κερκυραίων κ. Σωτήρη Μικάλεφ, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.

    “Γιατί ένας τόπος” εξήγησε “έχει παρόν και μέλλον μόνο εάν ξέρει το παρελθόν του. Μόνο όταν γνωρίζουμε τις ρίζες μας έχουμε την απαιτούμενη αυτογνωσία προκειμένου να προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά, με μεγαλύτερη δύναμη και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και είναι βέβαιο ότι ο πολιτισμός είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, άρα με τον τουρισμό. Ο τουρισμός έχει το 18,5% του Α.Ε.Π., δηλαδή την μερίδα του λέοντος στην οικονομική παραγωγή και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Και βέβαια, ο τουρισμός δεν θα μπορούσε να φέρει αυτά τα σημαντικά οικονομικά πλεονεκτήματα για την Ελλάδα, εάν δεν ήταν συνυφασμένος με τον πολιτισμό, με την παράδοση, με την ιστορία, με την κουλτούρα, με την πολύ πολιτισμική μας παρουσία μέσα από τις γενιές και το κυριότερο μέσα από την σύγχρονη πολιτισμική παραγωγή”.

    “Είναι βέβαιο, και αυτό θέλει η Κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της να συμβολίσει σήμερα με την παρουσία της εδώ”, κατέληξε “ότι ο πολιτισμός και ο τουρισμός έχουν πολλά ακόμη να κάνουνε, προκειμένου να δημιουργήσουν τις κατάλληλες ανταγωνιστικές προϋποθέσεις για τα επόμενα χρόνια. Γιατί η χώρα μας μπορεί να επιβιώσει οικονομικά, πολιτισμικά τα επόμενα χρόνια, εάν καταφέρει και εξειδικευτεί και σε ποιότητα και σε υπηρεσίες. Και για αυτό το λόγο, επειδή αυτήν την προσπάθεια κάνει και η Κέρκυρα, εγώ θα είμαι συμπαραστάτης, ουσιαστικός αρωγός σε κάθε προσπάθεια για να ενισχυθεί η εικόνα της Κέρκυρας και, κατ’ επέκταση, και η εικόνα της Ελλάδος».

    Επίσκεψη Σπηλιωτόπουλου στο Αχίλλειο

    Στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Κέρκυρα, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, δεν παρέλειψε να επισκεφτεί και ο ίδιος το Αχίλλειο, προκειμένου να έχει και ο ίδιος προσωπική εικόνα αναφορικά με τις δρομολογημένες ενέργειες συντήρησης των εκθεμάτων, τις επισκευές και τις διαμορφώσεις που γίνονται συνολικά σε όλους τους χώρους, τις εργασίες ανάδειξης των κήπων κ.α.

    “Και αυτό γιατί το Αχίλλειο” εξήγησε σε δηλώσεις του “αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από όλο των κόσμο, καθώς αποτελεί ένα μοναδικό τουριστικό αξιοθέατο για το νησί της Κέρκυρας, ενώ παράλληλα συγκαταλέγεται στα πρώτα Μουσεία σε πωλήσεις εισιτηρίων στην Ελλάδα. Τα κτίρια που βρίσκονται στον χώρο είναι διατηρητέα και οι κήποι- ο περιβάλλων χώρος- μοναδικού φυσικού κάλλους. Στόχος της ΕΤΑ και του Υπουργείου είναι τα έργα που ολοκληρώνονται μέχρι τον Δεκέμβριο του 2008 καθώς και τα νέα έργα ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ που εντάσσονται στο Δ’ ΚΠΣ για το Αχίλλειο, να αναπτύξουν τουριστικά ακόμα περισσότερο το μουσείο καθώς και την ευρύτερη περιοχή».

    Παρών και στις Μπενίτσες

    Ευρισκόμενος στη Κέρκυρα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη, επισκέφτηκε το Σάββατο και τα έργα, που γίνονται στο αγκυροβόλιο στις Μπενίτσες. “Ένα αγκυροβόλιο”, όπως είπε, “το οποίο θα προσφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού της περιοχής, μιας και προσφέρει 96 θέσεις και μάλιστα, είναι από τα ομορφότερα που γίνονται στην περιοχή”.

    “Τα έργα”, τόνισε, “έχουν ολοκληρωθεί και μέσα στο μήνα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε και στα εγκαίνια του νέου αγκυροβολίου στις Μπενίτσες. Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι κυρίαρχη προτεραιότητα για το σύνολο της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. Αν από τα εννέα εξειδικευμένα τουριστικά προϊόντα πρέπει να ξεχωρίσω αυτό που η χώρα μας, ακόμα και σήμερα, παρότι έχει ασφυκτικό ανταγωνισμό από άλλες χώρες, έχει την ηγέτιδα δύναμη, αυτός είναι ο θαλάσσιος τουρισμός. Αυτό λοιπόν είναι το διαμάντι μας και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Όσα περισσότερα έργα υποδομής κάνουμε, όπως μαρίνες, αγκυροβόλια και καταφύγια σκαφών, τόσο περισσότερο έτοιμοι είμαστε να αναπτύξουμε το θαλάσσιο τουρισμό, ένα προϊόν που δίνει πάρα πολλά στη χώρα μας”.

    Ιστοσελίδα | + Άρθρα
    Ετικέτες
    02/12/2024
    29/11/2024
    28/11/2024
    27/11/2024
    26/11/2024
    25/11/2024