Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυμφωνία στον τουριστικό τομέα αναζητά ο πρωθυπουργός

Συμφωνία στον τουριστικό τομέα αναζητά ο πρωθυπουργός

Στα πλαίσια της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Κίνα παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου όπου τονίσθηκε ότι θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας να υπογράψει συμφωνία στον τουριστικό […]

Στα πλαίσια της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Κίνα<.> παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου όπου τονίσθηκε<...> ότι θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας να υπογράψει συμφωνία στον τουριστικό τομέα με την Κίνα, που είναι τεράστια πληθυσμιακά χώρα.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η κύρια διαφορά είναι η ρήτρα επανεισδοχής (η επαναπροώθηση των Κινέζων τουριστών που θα παραμείνουν παράνομα στη χώρα μας), στην οποία η Κίνα είχε προβάλλει μέχρι τώρα σθεναρή άρνηση. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι από τη συζήτηση του με τον Κινέζο πρωθυπουργό, προέκυψε ότι η Κίνα είναι διατεθειμένη να εξετάσει το ελληνικό αίτημα.

Επίσης, στις συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού συζητήθηκαν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο κ. Σημίτης σημείωσε ότι οι Κινέζοι θέλουν να επωφεληθούν από την ελληνική εμπειρία, καθώς το Πεκίνο θα πάρει τη σκυτάλη από την Αθήνα. “Η ολυμπιακή συνεργασία, όσο περνάει ο καιρός, θα είναι πιο στενή και θα εξασφαλίσει μία καλύτερη σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες”, συμπλήρωσε.

Ακόμα στο φόρουμ των επιχειρηματιών που πραγματοποιείται στο Πεκίνο ο πρωθυπουργός ανέπτυξε τους τομείς συνεργασίας των δύο χωρών που περιλαμβάνουν τις επενδύσεις, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον τουρισμό, τις εμπορικές σχέσεις, τη ναυπήγηση και την επισκευή πλοίων, τις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια αλλά και η δημιουργία οικοσυστημάτων.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κίνα πραγματοποιούν βήματα προς την κατεύθυνση της οικονομικής ευημερίας, της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής δικαιοσύνης ενώ κοινό τους στοιχείο είναι και όσα πέτυχαν στον τομέα των οικονομιών τους. Συγκεκριμένα επισήμανε την μεγάλη αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας αλλά και την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Η Ελλάδα προσφέρεται ως χώρα τουρισμού χάρη στην πληθώρα των αρχαιολογικών χώρων, στα ηλιόλουστα νησιά της στο Αιγαίο Πέλαγος και τη φημισμένη ελληνική φιλοξενία. Πέραν όμως αυτών, ο ταχέως αναπτυσσόμενος τριτογενής τομέας (υπηρεσίες, μεταφορές κ.λπ) συμβάλλει κατά τρόπο καθοριστικό στην προσέλκυση ξένων τουριστών στη χώρα μας.

Οι δύο χώρες μας συζητούν τρόπους για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους στον τομέα του τουρισμού. Υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον στην ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, όσον αφορά τη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων και το συνεδριακό τουρισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024