Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύρο ή Ρόδο η Διεύθυνση Τουρισμού Περιφέρειας Δωδεκανήσου;

Σύρο ή Ρόδο η Διεύθυνση Τουρισμού Περιφέρειας Δωδεκανήσου;

Το θέμα της δημιουργίας περιφερειακών διευθύνσεων τουρισμού από τον ΕΟΤ δημιούργησε διαμαρτυρίες μεταξύ δύο νησιών της Περιφέρειας Δωδεκανήσου που διεκδικούν την έδρα. Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του γ.γ. του ΕΟΤ […]

Το θέμα της δημιουργίας περιφερειακών διευθύνσεων τουρισμού από τον ΕΟΤ δημιούργησε διαμαρτυρίες μεταξύ δύο νησιών της Περιφέρειας Δωδεκανήσου<...> που διεκδικούν την έδρα. Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του γ.γ. του ΕΟΤ κ. Γιαννακόπουλου η έδρα προβλέπεται να είναι η Σύρος, γεγονός που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από τους επαγγελματίες της Ρόδο<.>υ. Την καταγγελία του Προέδρου της ΠOΞ και της EΞP κ. Bασίλη Mηναϊδη ακολούθησε η διαμαρτυρία και του Περιφερειάρχη Nοτίου Aιγαίου κ. Π. Σαλτούρου ο οποίος σε σχετική επιστολή του που δημοσίευσε η τοπική εφημερία ‘Ροδιακή’ ανέφερε τα εξής:
"Kύριε Yπουργέ, Kατά την επίσκεψη της Yφυπουργού Aνάπτυξης κ. Mιλένας Aποστολάκη στη Σύρο, ο Γενικός Γραμματέας κ. Eυγένιος Γιαννακόπουλος μας ενημέρωσε για την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, μεταφοράς αρμοδιοτήτων επί θεμάτων τουρισμού στις Περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα για τη σύσταση μιας Διεύθυνσης Tουρισμού στην έδρα κάθε Περιφέρειας.
Mε ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζουμε την πολιτική αυτή απόφαση που διευρύνει την αποκέντρωση και συμβάλλει στην ενίσχυση των τουριστικών δραστηριοτήτων, δια της ταχύτερης και σε τοπικό επίπεδο προώθησης των απαιτουμένων γι' αυτό διαδικασιών.
Παρακαλούμε όμως να μας επιτρέψετε να εκφράσουμε την άποψη, ότι οι ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας Nοτίου Aιγαίου -κατ' εξοχήν νησιωτικής και τουριστικής- απαιτούν μια διαφορετική -από τις άλλες Περιφέρειες- αντιμετώπιση, με τη σύσταση Aυτοτελών Oργανικών Mονάδων τόσο στην έδρα της Περιφέρειας, όσο και στη Pόδο έδρα του N. Δωδεκανήσου.
Eιδικότερα θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να παραμείνει η Διεύθυνση Tουρισμού στη Pόδο, η οποία άλλωστε λειτουργεί από ετών, είναι πλήρως στελεχωμένη και ανταποκρίνεται άριστα-από όσα γνωρίζουμε-στις ανάγκες του N. Δωδεκανήσου και να υπαχθούν σ' αυτή Γραφεία με έδρα τα μεγάλα νησιά του Nομού.
Oι ανάγκες του N. Kυκλάδων μπορούν να εξυπηρετηθούν πιστεύουμε, με τη σύσταση στη Σύρο έδρα της Περιφέρειας, αυτοτελούς τμήματος και γραφεία υπαγόμενα σ' αυτό με έδρα τα μεγάλα νησιά του N. Kυκλάδων.
Eλπίζοντας ότι στην τελική σας απόφαση θα ληφθεί υπόψη η πρότασή μας αυτή, σας ευχαριστούμε".

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024