Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤα προβλήματα της αναπτυσσόμενης τουριστικά δυτικής ακτής της Αιτωλοακαρνανίας
Επίσκεψη της Α. Γκερέκου σε Πάλαιρο και Αγρίνιο

Τα προβλήματα της αναπτυσσόμενης τουριστικά δυτικής ακτής της Αιτωλοακαρνανίας

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της σε όλη τη χώρα, η κα Aντζελα Γκερέκου, ως Πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουρισμού, επισκέφθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου την Πάλαιρο, Αιτωλοακαρνανίας, στην […]

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της σε όλη τη χώρα, η κα Aντζελα Γκερέκου, ως Πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ<...> για θέματα Τουρισμού, επισκέφθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου την Πάλαιρο, Αιτωλοακαρνανίας, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε, με θέμα “Τουρισμός Ανάπτυξη”. Εκεί, με την παρουσία του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Θάνου Μωραΐτη, του δημάρχου Παλαίρου κ. Σολδάτου, του δημάρχου του όμορου Δήμου κ. Αποστολάκη (δήμαρχος Ανακτορίου), του αρμόδιου αντινομάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Καπώνη, δημοτικών Συμβούλων της Παλαίρου, κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πλήθους πολιτών και επαγγελματιών στον κλάδο του τουρισμού (ξενοδόχων, τουριστικών πρακτόρων, εργαζομένων στον τομέα τουρισμού κ.ά.), συζητήθηκαν τα πολλά και κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αναπτυσσόμενη τουριστικά, δυτική ακτή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ένα από τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά την εκδήλωση ήταν τα τεράστια προβλήματα που υφίστανται, λόγω και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, μεταξύ των οποίων και στον τομέα των μεταφορών και γενικότερα στην έλλειψη υποδομών, όπως ο Δυτικός Aξονας (Ιόνια Οδός), ο τοπικός περιφερειακός οδικός άξονας, οι μαρίνες κ.λπ.

Οι τουριστικοί παράγοντες της περιοχής ευχαρίστησαν την κα Γκερέκου για την παρουσία της, υπενθυμίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που υπεύθυνος κόμματος για θέματα τουρισμού επισκέπτεται την περιοχή τους και συζητά μαζί τα προβλήματά τους. Από την πλευρά της, η κα Γκερέκου υπογράμμισε το μεγάλο ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ και της ίδιας για την τουριστική ανάπτυξη του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Αναφέρθηκε θετικά στην ίδρυση Υπουργείου Τουρισμού, στιγμάτισε όμως την ανυπαρξία ουσιαστικών αρμοδιοτήτων -σε θεσμικό επίπεδο- του συγκεκριμένου Υπουργείου, καθώς και την ανυπαρξία ουσιαστικού έργου από την πλευρά των τεσσάρων Υπουργών που διατέλεσαν στο συγκεκριμένο Υπουργείο, τα τελευταία πέντε χρόνια. Επίσης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κοινή πεποίθηση όλων ότι ο Τουρισμός αποτελεί την “ατμομηχανή” της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον, επεσήμανε πως προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η βραχυπρόθεσμη ενίσχυση του τουριστικού τομέα, αλλά και ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου Τουρισμού, μέσα από τα μέτρα τα οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου. Σε αντιδιαστολή, καυτηρίασε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας ότι αποτέλεσαν μόνο εξαγγελίες, με δεδομένο ότι 2,5 μήνες μετά δεν έχει παρθεί κανένα θεσμικό μέτρο.

Απαντώντας κυρίως στους τουριστικούς παράγοντες του νομού Αιτωλοακαρνανίας, η κα Γκερέκου υπογράμμισε ότι “σήμερα, έχοντας ως βάση την πολύχρονη εμπειρία της χώρας σε θέματα τουρισμού, σημαντικό είναι οι τουριστικά αναπτυσσόμενες περιοχές να λάβουν υπόψη τους αυτή την πλούσια εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα, και σε ό,τι αφορά στο Χωροταξικό πλαίσιο για τον Τουρισμό, αυτό πρέπει να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της κάθε περιοχής, και της χώρας στο σύνολο της και όχι να `τσιμεντοποιήσει` τη χώρα, όπως προβλέπεται να συμβεί με το Ειδικό Χωροταξικό πλαίσιο για τον Τουρισμό, που προτείνει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς. Και τούτο θα συμβεί, αρκεί να λάβει κανείς υπόψη του το άρθρο 9 του συγκεκριμένου πλαισίου, το οποίο δημιουργεί κινδύνους για άναρχη οικοδόμηση των αιγιαλών και `τσιμεντοποίηση` του φυσικού χώρου, υποβαθμίζοντας ή ακόμη και καταστρέφοντας το πανέμορφο φυσικό μας περιβάλλον”.

Επιπλέον, η βουλευτής αναφέρθηκε και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο ιαματικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο καταδυτικός και ο ορεινός τουρισμός, προτρέποντας κυρίως τους νέους της περιοχής, οι οποίοι κατά κύριο λόγο ασχολούνται με τη γεωργία, στη δημιουργία προϊόντων προέλευσης, συνδυασμένα με την τουριστική δραστηριότητα, αξιοποιώντας έτσι, τις δυνατότητες του κάθε τόπου, ενισχύοντας περαιτέρω τις τοπικές οικονομίες. Επισημάνθηκε δε ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ίδια η κα Γκερέκου εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να επιτευχθεί η πληρέστερη δυνατή σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό.
Σε αυτό το πλαίσιο η κα Γκερέκου τοποθέτησε και τον επανακαθορισμό του ΕΣΠΑ από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όταν αυτό αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, δίνοντας έμφαση στην ορθολογική περιφερειακή ανάπτυξη, στο πλαίσιο της “Πράσινης Οικονομίας” και της “Βιώσιμης Ανάπτυξης”.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η κα Γκερέκου παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Γυναικών της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024