Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο μέλλον του τουρισμού περνά μέσα από το ΥΠΕΧΩΔΕ

Το μέλλον του τουρισμού περνά μέσα από το ΥΠΕΧΩΔΕ

“H ανάπτυξη της αγοράς των παραθεριστικών κατοικιών αποτελεί μονόδρομο για την ανέλιξη του τουρισμού στην Ελλάδα, τη δημιουργία σταθερής τουριστικής πελατείας και την ενίσχυση του θεσμού του Real Estate

“H ανάπτυξη της αγοράς των παραθεριστικών κατοικιών αποτελεί μονόδρομο για την ανέλιξη του τουρισμού στην Ελλάδα, τη δημιουργία<...> σταθερής τουριστικής πελατείας και την ενίσχυση του θεσμού του Real Estate, σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα Τουρισμού του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Γεωργαράκη, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι το μέλλον του τουρισμού περνά μέσα από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργαράκης, μιλώντας στον κ. Χάρη Ντιγριντάκη, υπογράμμισε ότι “νευραλγικό σημείο για την επίλυση φλεγόντων ζητημάτων για τον τουρισμό είναι η σκόπελος του ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο δεν συνεργάζεται προς αυτό τον τομέα”.

Ο πρώην γ. γ. Τουρισμού πρόσθεσε ακόμα ότι “η κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στο θεσμικό πλαίσιο του τουρισμού δείχνει ότι υπάρχει σύγχυση από πλευράς κυβέρνησης στο συγκεκριμένο τομέα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι “η ίδρυση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα, αν ο εκάστοτε υπουργός δεν μπορεί να ασκήσει τουριστική πολιτική, λόγω των συναρμόδιων υπουργείων”.

Τέλος, ο κ. Γεωργαράκης θεωρεί ως καλύτερη επιλογή το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης να πλαισιώνει το υπουργείο Οικονομίας, δεδομένης της σημασίας του τουρισμού για την ελληνική οικονομία”. Ενώ, επέμεινε, επίσης ότι “οι πολιτικές για τον τουρισμό στην Ελλάδα πρέπει να καθοδηγούνται απ` ευθείας από τον πρωθυπουργό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024