Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑυξάνονται τα ποσοστά επιδότησης ειδικών μορφών τουρισμού

Αυξάνονται τα ποσοστά επιδότησης ειδικών μορφών τουρισμού

Την άνοδο ύψους 5% στα ποσοστά επιδότησης για ειδικές μορφές τουρισμού προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος, όπως επισήμανε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Δημήτρης […]

Την άνοδο ύψους 5% στα ποσοστά επιδότησης για ειδικές μορφές τουρισμού προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος, όπως επισήμανε<...>, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Δημήτρης Γεωργαράκης. Πιο συγκεκριμένα, η ανέλιξη των ποσοστών των επιδοτήσεων θα αφορά μη αναπτυγμένες τουριστικές περιφέρειες της χώρας, ενώ – όπως συμπλήρωσε ο κ. Γεωργαράκης – η κατάθεση του εν λόγω νομοθετήματος θα γίνει εντός του προσεχούς δεκαπενθήμερου.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Τουρισμού, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προετοιμάζει αλλαγές σε ορισμένες δράσεις του επιχειρησιακού προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα” και ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού. Οι συγκεκριμένες διαφοροποιήσεις – τόνισε ο κ. Γεωργαράκης – αναφέρονται σε μέτρα του υποπρογράμματος Τουρισμού, όπως το 2.2.3, και επικεντρώνονται στην ενίσχυση του επιχειρηματικού ρίσκου και στις συνέργιες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως μικρών καταλυμάτων και τουριστικών γραφείων.

Ακολούθως, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού έκανε λόγο για την αξιοποίηση εκτάσεων άνω των 300 στρεμμάτων και τη δημιουργία παραθεριστικών κατοικιών πλησίον των υπό ανέγερση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, κίνηση που, όπως σημείωσε, μπορεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή των συγκεκριμένων ξενοδοχειακών μονάδων.

Τέλος, ο κ. Γεωργαράκης υπογράμμισε στο Χάρη Ντιγριντάκη τις σε βραχύ χρονικό διάστημα προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας, Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου (ΚΕΔ) και Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) αναφορικά με τη διαχείριση ανεκμετάλλευτων εκτάσεων και ως προς τη δημιουργία θεματικών τουριστικών εταιρειών, όπως η Ελληνικά Γκολφ Α.Ε., η Ελληνικά Συνεδριακά Κέντρα Α.Ε. κτλ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024