Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥΕΝ: Διάθεση αγροτικών γιατρών και γιατρών υπόχρεων υπηρεσίας υπαίθρου σε πλοία
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

ΥΕΝ: Διάθεση αγροτικών γιατρών και γιατρών υπόχρεων υπηρεσίας υπαίθρου σε πλοία

Αγροτικοί γιατροί και γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου προσλαμβάνονται σε πλοία με χτεσινή κοινή απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη, και του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,κ. Αθανάσιου […]

Αγροτικοί γιατροί και γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου προσλαμβάνονται σε πλοία με χτεσινή κοινή απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη, και του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,<...>κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου. Οι γιατροί υποχρεούνται να επιβιβαστούν στο πλοίο αμέσως μετά την κοινοποίηση της τοποθέτησής τους σε αυτό, ενώ σε περίπτωση πρόσκαιρης διακοπής των δρομολογίων του πλοίου, η διάθεση του γιατρού στο πλοίο αναστέλλεται και ο γιατρός προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Κ. Υ. ή το Π. Ι. όπου και η τοποθέτησή του. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας γνωστοποιεί τη διακοπή των δρομολογίων του πλοίου στο γιατρό, στη Διεύθυνση Προσωπικού Ν.Π. του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στο αντίστοιχο Νοσοκομείο, και ο γιατρός παρουσιάζεται εντός τριημέρου στο Νοσοκομείο.

Ειδικότερα, οι προσλήψεις αγροτικών γιατρών με θητεία σε πλοία αφορούν:

  • γραμμές που συνδέουν την Αττική με τα νησιά Σάμο και Ικαρία και ειδικότερα στο πλοίο “ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ” Ν.Π. 10144.
  • γραμμές που συνδέουν την Αττική με το Ηράκλειο και ειδικότερα στο πλοίο “ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΑΣ” Ν.ΗΡ. 31.
  • γραμμές που συνδέουν την Αττική με τις Κυκλάδες και ειδικότερα στο πλοίο “BLUE STAR PAROS” Ν.Π. 10990.
  • γραμμές που συνδέουν ηπειρωτικούς λιμένες με τα νησιά Λήμνο και Aγιο Ευστράτιο και ειδικότερα στο πλοίο “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ” Ν.Π. 11436.
  • γραμμές που συνδέουν την Αττική με το Ρέθυμνο και ειδικότερα στο πλοίο “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν.ΡΕΘΥΜΝΟΥ 06.
  • γραμμές που συνδέουν την Αττική με τα Δωδεκάνησα και ειδικότερα στο πλοίο “BLUE STAR 2” Ν.Π. 10764.
  • γραμμές που συνδέουν ηπειρωτικούς λιμένες με τα νησιά Λήμνο και Aγιο Ευστράτιο. Προσωρινά και μέχρι την δρομολόγηση πλοίου στις παραπάνω γραμμές ο γιατρός διατίθεται στο πλοίο “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ” Ν. ΜΥΤ. 36 και μετά το πέρας ακινησίας του πλοίου “ΘΕΟΦΙΛΟΣ” Ν. ΜΥΤ. 35, διατίθεται σε αυτό.
  • γραμμές που συνδέουν την Αττική με τα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα και ειδικότερα στο πλοίο “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ” Ν.Π. 9465.
  • γραμμές που συνδέουν την Αττική με τα Χανιά και ειδικότερα στο πλοίο “ΛΑΤΩ” Ν.ΧΑΝΙΩΝ 17.
  • γραμμές που συνδέουν την Αττική με το Ηράκλειο και ειδικότερα στο πλοίο “ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ” Ν. ΗΡ. 33.
  • γραμμές που συνδέουν την Αττική με τα Δωδεκάνησα και ειδικότερα στο πλοίο “ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ” Ν.Π. 11194.
  • γραμμές που συνδέουν την Αττική με τις Κυκλάδες και ειδικότερα στο πλοίο “BLUE STAR NAXOS” Ν.Π. 11014.
  • γραμμές που συνδέουν την Αττική με τα νησιά Σάμο και Ικαρία και ειδικότερα στο πλοίο “ΜΑΡΙΝΑ” Ν. Π. 9726.
  • γραμμές που συνδέουν τα λοιπά ηπειρωτικά λιμάνια με τα Δωδεκάνησα και ειδικότερα στο πλοίο “ΠΗΝΕΛΟΠΗ” Ν.Π. 11416.
  • γραμμές που συνδέουν την Αττική με τα νησιά Χίο και Λέσβο και ειδικότερα στο πλοίο “ΜΥΤΙΛΗΝΗ” Ν. ΧΙΟΥ 362.
  • γραμμές που συνδέουν την Αττική με τα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα. Προσωρινά και μέχρι την δρομολόγηση πλοίου στις παραπάνω γραμμές ο γιατρός διατίθεται στο πλοίο “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” Ν. ΧΑΝΙΩΝ 25.
  • γραμμές που συνδέουν λοιπά ηπειρωτικά λιμάνια με την Κρήτη. Προσωρινά και μέχρι την δρομολόγηση πλοίου στις παραπάνω γραμμές ο γιατρός διατίθεται στο πλοίο “ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” Ν. ΧΑΝΙΩΝ 20.

Οι δε προσλήψεις γιατρών υπόχρεων υπηρεσίας υπαίθρου σε πλοία αφορούν:

  • γραμμές που συνδέουν την Αττική με τα νησιά Χίο και Λέσβο και ειδικότερα στο πλοίο “ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ” Ν.Π. 10882.
  • γραμμές που συνδέουν την Αττική με τον Aγιο Νικόλαο και ειδικότερα στο πλοίο “ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ.” Ν.ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 07.
  • γραμμές που συνδέουν την Αττική με τα Χανιά και ειδικότερα στο πλοίο “ΛΙΣΣΟΣ” Ν.Χ. 15.


Η διάθεση γιατρού σε άλλο πλοίο, διάφορο αυτού που αρχικά τοποθετήθηκε, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, γίνεται με έγγραφο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στις παρακάτω περιπτώσεις:
  1. όταν το πλοίο παύσει οριστικά τα δρομολόγιά του στις προαναφερόμενες γραμμές.
  2. όταν το πλοίο τροποποιήσει οριστικά τα δρομολόγιά του έτσι ώστε το μέγιστο εκτελούμενο δρομολόγιο να μην υπερβαίνει τα εκατόν είκοσι (120) ναυτικά μίλια.

Στις περιπτώσεις αυτές ο ιατρός τοποθετείται στο αμέσως επόμενο με βάση τον αριθμό επιβατών, πλοίο που δραστηριοποιείται κατά τη στιγμή εκείνη στην ίδια γραμμή και που δεν είναι στελεχωμένο με ιατρό. Εάν τέτοιο πλοίο δεν υφίσταται ο γιατρός τοποθετείται σε διαθέσιμο πλοίο άλλης γραμμής της επιλογής του.

Σε περίπτωση κατά την οποία η πλοιοκτήτρια εταιρία αντικαταστήσει το πλοίο της με άλλο, ο ιατρός τοποθετείται στο νέο πλοίο.

Με μέριμνα και δαπάνη των πλοιοκτητών διατίθενται στους γιατρούς για την ενδιαίτησή τους, ατομικές καμπίνες και τους παρέχεται σίτιση καθ` όλη τη διάρκεια του πλου – δρομολογίου.

Οι γιατροί παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους επιβάτες και στο πλήρωμα του πλοίου καθ΄ όλη τη διάρκεια του πλου – δρομολογίου.

Οι γιατροί οφείλουν αμέσως μετά την επιβίβασή τους στο πλοίο να ενημερώνουν σχετικά τον Πλοίαρχο ή τον αντικαταστάτη του.
Σε περίπτωση μη επιβίβασης του γιατρού στο πλοίο, ο Πλοίαρχος υποχρεούται να καταχωρήσει στο ημερολόγιο γέφυρας σχετική εγγραφή, αντίγραφο της οποίας διαβιβάζεται με τηλεομοιοτυπία την επόμενη εργάσιμη ημέρα στο οικείο Νοσοκομείο ή στη Δ.Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Η δαπάνη για την μισθοδοσία των γιατρών, που θα διορισθούν στις παραπάνω θέσεις, θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Για το σκοπό αυτό έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του ΥΕΝ, για το έτος 2007, ποσό 696.041 ευρώ.

Η παρουσία των γιατρών αυτών στα πλοία θα εξασφαλίσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την προστασία της υγείας του επιβατικού κοινού στην ακτοπλοΐα και αποδεικνύει έμπρακτα, κατά την ανακοίνωση του ΥΕΝ, την κοινωνική ευαισθησία της Κυβέρνησης και το συνεχές ενδιαφέρον του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους και τους τουρίστες των νησιών μας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024