Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΝίκος Δένδιας: `Ακρως απαραίτητη η στελέχωση του αεροδρομίου Κέρκυρας με προσωπικό της Π.Υ.
Βουλευτής Κέρκυρας Ν.Δ.

Νίκος Δένδιας: `Ακρως απαραίτητη η στελέχωση του αεροδρομίου Κέρκυρας με προσωπικό της Π.Υ.

Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κέρκυρα και πιο συγκεκριμένα για τις ελλείψεις προσωπικού στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό της Κέρκυρας, στο Σταθμό του Αεροδρομίου, τα Κλιμάκια Θιναλίων, Αργυράδων και Παξών κατέθεσε χτες ο βουλευτής Κέρκυρας…

Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κέρκυρα και πιο συγκεκριμένα για τις ελλείψεις προσωπικού στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό της Κέρκυρας, στο Σταθμό του Αεροδρομίου, τα Κλιμάκια Θιναλίων, Αργυράδων<...>και Παξών κατέθεσε χτες ο βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ., κ. Νίκος Δένδιας, προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα. Όπως μάλιστα τόνισε, αναφορικά με το αεροδρόμιο, η στελέχωση του σταθμού είναι άκρως απαραίτητη, αφού ο Αερολιμένας της Κέρκυρας είναι καταταγμένος στην κατηγορία επτά (7) και βάσει του ICAO η δύναμη των πυροσβεστών και των διασωστικών και πυροσβεστικών οχημάτων πρέπει να είναι συγκεκριμένη”.

“Η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κέρκυρα υπολείπεται σήμερα κατά 30% περίπου των προβλεπομένων οργανικών θέσεων. Έτσι, από το σύνολο των 152 οργανικών θέσεων καλύπτονται μόνο οι 91. Αυτό σημαίνει μια έλλειψη 60 ατόμων” επεσήμανε ο κ. Δένδιας, τονίζοντας παράλληλα πως μέχρι το τέλος του έτους 20 υπάλληλοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, τη στιγμή που από το 2000 δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη νέου προσωπικού.

Κατόπιν των ανωτέρω και λαμβανομένης υπόψη της ιδιαιτερότητας της Κέρκυρας ως προορισμού χιλιάδων τουριστών, ο βουλευτής της Κέρκυρας ρώτησε τον κ. υπουργό:


  1. Τι προτίθεται να πράξει στην κατεύθυνση της άμεσης ενίσχυσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού της Κέρκυρας;
  2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την κάλυψη των οργανικών κενών των Υπηρεσιών Κέρκυρας με προσλήψεις νέου προσωπικού;

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024