Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαCommittee on Climate Change: Αυτοσυγκράτηση στις αερομεταφορές στη Βρετανία
Η έκρηξη των αερομεταφορών στη Βρετανία δεν είναι βιώσιμη

Committee on Climate Change: Αυτοσυγκράτηση στις αερομεταφορές στη Βρετανία

Επιβολή αυστηρής φορολογίας και απαγόρευση της εξάπλωσης των περιφερειακών αεροδρομίων προτείνει στην έκθεσή της η Committee on Climate Change, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η αγάπη των Βρετανών για τα […]

Επιβολή αυστηρής φορολογίας και απαγόρευση της εξάπλωσης των περιφερειακών αεροδρομίων προτείνει στην έκθεσή της η Committee on Climate Change,<...> προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η αγάπη των Βρετανών για τα αεροπορικά ταξίδια.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Guardian”, θα είναι δυνατή η κατασκευή τρίτου αεροδιαδρόμου στο Heathrow και δεύτερου αεροδιαδρόμου στα αεροδρόμια του Stanstend και του Εδιμβούργου, με σκοπό την εξυπηρέτηση 140 εκατ. πτήσεων έως το 2050, χωρίς να χρειαστεί η Βρετανία να παραβιάσει τη δέσμευσή της για μείωση των ρύπων. Παρ’όλα αυτά, η εκτιμώμενη αύξηση κατά 60% των αερομεταφορών τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες θα λειτουργήσει εις βάρος της διεύρυνσης άλλων αεροδρομίων, όπως του Γκάτγουϊκ, του Μπέρμινγκχαμ, του Νιουκάστλ και του Μπρίστολ.

Η συμβουλευτική επιτροπή για θέματα περιβάλλοντος προειδοποιεί ότι η έκρηξη των αερομεταφορών στη Βρετανία δεν είναι βιώσιμη. Εάν ο αεροπορικός κλάδος συνεχίσει να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα θα διογκωθεί κατά 200% τα επόμενα 40 χρόνια –ανάπτυξη που η Βρετανία δε θα μπορεί να υποστηρίξει εάν θέλει να εκπληρώσει τους στόχους της για μείωση των εκπομπών CO2.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024