Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕξομαλύνεται η κατάσταση στα αεροδρόμια
Ανάκληση της απόφασης για τις άδειες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Εξομαλύνεται η κατάσταση στα αεροδρόμια

Πολύ καλύτερη είναι σήμερα η εικόνα που παρατηρείται στα αεροδρόμια της χώρας σχετικά με τις πτήσεις, καθώς η κατάσταση φαίνεται να ομαλοποιείται με αποτέλεσμα το επιβατικό κοινό να μην ταλαιπωρείται […]

Πολύ καλύτερη είναι σήμερα η εικόνα που παρατηρείται στα αεροδρόμια της χώρας σχετικά με τις πτήσεις, καθώς η κατάσταση φαίνεται να ομαλοποιείται με αποτέλεσμα το<...> επιβατικό κοινό να μην ταλαιπωρείται πλέον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, οι πτήσεις σήμερα εκτελούνται κανονικά και κάποιες μικροκαθυστερήσεις που παρατηρούνται δεν οφείλονται στην έως χθες λευκή απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνεται σταδιακά, από χθες το απόγευμα μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νίκο Σηφουνάκη παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Χάρη Τσιόκα.

Στη συνάντηση αυτή επήλθε μια κατΆ αρχήν προσέγγιση των δύο πλευρών σχετικά με το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και τις διαβεβαιώσεις που έδωσε το υπουργείο για την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια του τομέα της αεροναυτιλίας.

Η συνάντηση αυτή θα επαναληφθεί και σήμερα στο πλαίσιο της διαβούλευσης που προωθεί το υπουργείο και εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί το καλό κλίμα της συζήτησης που διαπιστώθηκε στη χθεσινή συνάντηση.

«Να πρυτανεύσει η λογική», ζητά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, αναφερόμενος στην απεργία των μεταφορέων, και επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η συντεχνία των ΔΧ Φορτηγών αποφασίζουν να στραγγίξουν την αγορά δημιουργώντας προβλήματα τόσο στην μεταφορά εμπορευμάτων όσο και στη διακίνηση τουριστών με την έλλειψη καυσίμων που θα δημιουργήσει η απεργιακή κινητοποίηση».

Ο κ. Μίχαλος αναφέρει ότι το ΕΒΕΑ εμμένει στις πάγιες θέσεις του προτείνοντας τη μείωση του κόστους απόκτησης αδείας στο ελάχιστο, προσαρμογή για χώρους στάθμευσης στα ελάχιστα ισχύοντα των χωρών της Ε.Ε., παροχή κινήτρων για την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων, επιβολή τελών κυκλοφορίας με κλιμακωτή τιμολόγηση στα παλαιότερα οχήματα.

«Οι λίγοι εναπομείναντες εκπρόσωποι ενός απαξιωμένου οικονομικού μοντέλου, πρέπει να κατανοήσουν ότι οι εποχές, είτε το θέλουν είτε όχι έχουν αλλάξει», καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024