Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαH Star Alliance επιλεγει WNS και Zero Octa για τον οικονομικό έλεγχο των εταιρειών-μελών της
Η σύμβαση με την εταιρεία Zero Octa επιμηκύνεται

H Star Alliance επιλεγει WNS και Zero Octa για τον οικονομικό έλεγχο των εταιρειών-μελών της

Η Star Alliance επέλεξε δύο εξουσιοδοτημένους παρόχους που θα εφαρμόζουν οικονομικούς ελέγχους και υπηρεσίες προστασίας εσόδων για τις αεροπορικές εταιρείες-μέλη της. Η επιλογή της WNS και της Zero Octa είναι […]

Η Star Alliance επέλεξε δύο εξουσιοδοτημένους παρόχους που θα εφαρμόζουν οικονομικούς ελέγχους και υπηρεσίες προστασίας εσόδων για τις αεροπορικές<...> εταιρείες-μέλη της. Η επιλογή της WNS και της Zero Octa είναι αποτέλεσμα μιας κεντρικής διαδικασίας επιλογής που συχνά αναλαμβάνει η Star Alliance για λογαριασμό των αερομεταφορέων μελών της. Σαν αποτέλεσμα αυτής της επιλογής, οι συμμετέχοντες αερομεταφορείς θα μπορούν να εξυπηρετούνται, βάσει των εταιρικών τους αναγκών, από δύο από τις ηγετικές εταιρείες της αγοράς με ευνοϊκούς όρους και συγχρόνως να επεκτείνουν το πλαίσιο των εργασιών τους.

Και οι δύο πάροχοι θα προσφέρουν ποικιλία ελεγκτικών υπηρεσιών για την προστασία των εσόδων των αερομεταφορέων. Παρ`όλο που ο προσδιορισμός τιμών και η έκδοση εισιτηρίων είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένες διαδικασίες, ένας ορισμένος αριθμός εισιτηρίων ακόμη εκδίδεται με λανθασμένα στοιχεία. Τα λάθη στην έκδοση εισιτηρίων περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, έκδοση με λάθος ναύλο, χρήση λάθος βάσης ή κατηγορίας ναύλου που δεν ταιριάζει με τον καταβαλλόμενο καθώς και τη μη συλλογή χρεώσεων αλλαγών. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αεροπορικές εταιρείες συνηθίζουν να ανακτούν τα διαφυγόντα έσοδα από τους πράκτορες που εκδίδουν τα εισιτήρια. Υπολογίζεται ότι σε ολόκληρη την αγορά οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να χάνουν μεταξύ 3 και 4% των δυνητικών τους εσόδων από τέτοια λάθη.

“Όσον αφορά την Zero Octa, χαιρόμαστε πολύ που μπορούμε να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε τη συνεργασία που ξεκίνησε το 2005. Όλα τα μέλη μας κατάφεραν να αυξήσουν τα ποσοστά των ανακτημένων εσόδων τους και προσβλέπουν στη συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας με την Zero Octa”, δήλωσε ο κ. Christopher Korenke, Εμπορικός Αντιπρόεδρος της Star Alliance.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της διαδικασίας επιλογής, ο κ. Peter OΆSullivan, Head of Business της Zero Octa, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε τη μακρά συνεργασία μας με τη Star Alliance. Η νέα αυτή σύμβαση επιβεβαιώνει τη θέση μας στη σημερινή αγορά. Η ποιότητα, η ταχύτητα, η ακρίβεια και η επιμελής εξυπηρέτηση πελατών ήταν ανέκαθεν οι βάσεις της λειτουργίας μας – και είμαστε βέβαιοι ότι οι αεροπορικές εταιρείες-μέλη της Star Alliance θα συνεχίσουν να επωφελούνται από τις υπηρεσίες μας”.

Όσον αφορά την επιλογή της εταιρείας WNS ως δεύτερου παρόχου, ο κ. Korenke δήλωσε: “Η Star Alliance έχει επεκταθεί σημαντικά σε αριθμό μελών αερομεταφορέων από το 2005. Σε συνδυασμό με την ανάγκη να επεκτείνουμε και τα γεωγραφικά πλαίσια της προστασίας εσόδων, αποφασίσαμε να επιλέξουμε την WNS ως δεύτερο πάροχο, έτσι ώστε να προσφέρουμε ευρύτερη κάλυψη των αναγκών των μελών μας”.

“Αυτή η συνεργασία με τη Star Alliance επιβεβαιώνει τη φήμη της WNS ως παρόχου επαγγελματικών υπηρεσιών στην ταξιδιωτική και τουριστική αγορά για πάνω από μια δεκαετία. Η πλατφόρμα Verifare της εταιρείας μας μπορεί να προσαρμοστεί και να παρέχει συνοπτικούς ελέγχους για όλα τα εισιτήρια που εκδίδει παγκοσμίως μια αεροπορική εταιρεία. Με το εξειδικευμένο και έμπειρο ανθρώπινο προσωπικό μας και την αφοσίωση μας στην επιχειρησιακή αριστεία, θα υποστηρίξουμε τη Star Alliance και τα μέλη της ώστε να αυξήσουν την αποδοτικότητα των διαδικασιών τους, να μειώσουν τα έξοδα και να βελτιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους” δήλωσε ο κ. Keshav R. Murugesh, πρόεδρος του Ομίλου WNS Global Services. “Η WNS προσβλέπει σε μια μακροχρόνια και επιτυχημένη επαγγελματική σχέση”, πρόσθεσε.

Η WNS παρέχει μια πλήρη γκάμα επαγγελματικών προγραμμάτων για την υποστήριξη της ταξιδιωτικής και τουριστικής αγοράς, που συμπεριλαμβάνουν πωλήσεις, λειτουργία κέντρου εξυπηρέτησης και υπηρεσίες κοινής χρήσης. Προσφέρει και υποστηρίζει πλήρως πάνω από 140 επαγγελματικά προγράμματα, υποστηριζόμενα από περισσότερους από 6000 συνεργάτες.

Ως μέρος της όλης διαδικασίας, η Star Alliance δημιούργησε μια Ειδική Ομάδα Ελέγχου Πωλήσεων για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των αερομεταφορέων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024