Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΆγονος ο διαγωνισμός για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Άγονος ο διαγωνισμός για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Ναυάγησαν και οι τελευταίες προσπάθειες για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας μετά από την αδυναμία της κοινοπραξίας IAS να καταθέσει τα χρήματα ή τις εγγυητικές επιστολές που ζητούσε η κυβέρνηση. […]

Ναυάγησαν και οι τελευταίες προσπάθειες για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> μετά από την αδυναμία<...> της κοινοπραξίας IAS να καταθέσει τα χρήματα ή τις εγγυητικές επιστολές που ζητούσε η κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας ανέφερε ότι η κυβέρνηση έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να βρει μια σωστή λύση στην εξέταση και της δεύτερης πρότασης, όμως τα οικονομικά στοιχεία και οι εγγυήσεις που παρουσίασαν οι ενδιαφερόμενοι δεν κρίθηκαν επαρκή και για αυτό δεν έγινε αποδεκτή και η δεύτερη προσφορά.

Ολυμπιακή Αεροπορία<.> θα συνεχίσει να πετάει και θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην επιβαρύνει τον ελληνικό λαό. Παραμένει σταθερός ο προσανατολισμός μας στην ιδιωτικοποίησή της", τόνισε και συμπλήρωσε ότι "Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής και γι' αυτό εργάζεται σε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρίας".

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση οι αποφάσεις για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Πάντως, ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής σε συνέντευξή του προανήγγειλε ότι κάποιες ζημιογόνες γραμμές θα καταργηθούν, ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια μείωσης του προσωπικού. O υπουργός δήλωσε ότι θα διαχωριστούν οι δραστηριότητες της εταιρίας, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι μελετάται ο διαχωρισμός του πτητικού έργου από τις υπόλοιπες υπηρεσίες, όπως το επίγειο σέρβις.

Καταλήγοντας, ο κ. Βερελής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την εφαρμογή του σχεδίου που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο, θα δοθεί η δυνατότητα να μπουν επιχειρηματικά κεφάλαια, πάρα πολύ σύντομα, στην Ολυμπιακή, ώστε να βγει από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024