Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤην Πέμπτη οι αποφάσεις για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Την Πέμπτη οι αποφάσεις για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Το αποτέλεσμα της χθεσινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την έκβαση της πώλησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας ήταν ότι οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν τελικά στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, […]

Το αποτέλεσμα της χθεσινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την έκβαση της πώλησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> ήταν ότι οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν<...> τελικά στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, την Πέμπτη.

Ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής διέγραψε και πάλι μία λύση με βάση το σχέδιο δημιουργίας μίας Νέας Ολυμπιακής και τη συμβολή ιδιωτικών κεφαλαίων. Στη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή των υπουργών Μεταφορών Χρίστου Βερελή και Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη, εξετάστηκαν όλα τα εναλλακτικά σενάρια για την πορεία του εθνικού αερομεταφορέα, μετά το αδιέξοδο στο οποίο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία IAS, για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ολυμπιακής που επεξεργάστηκαν τα αρμόδια υπουργεία. Σε ερώτηση για το πού θα βρεθούν τα χρήματα για την υλοποίηση του σχεδίου, ο κ. Βερελής είπε ότι με πρωτοβουλία του συμβούλου ιδιωτικοποίησης, Credit Swiss First Boston (CSFB), θα γίνει συλλογή χρημάτων και στη νέα Ολυμπιακή που θα προκύψει θα υπάρχουν ιδιωτικά κεφάλαια, στα οποία θα περάσει το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρίας, ενώ το Δημόσιο θα είναι μειοψηφία.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το σχέδιο αυτό προβλέπει τη μείωση του προσωπικού έως και κατά 2.500 υπαλλήλους, σε προαιρετική βάση, καθώς και την αναδιάρθρωση των δρομολογίων με περικοπή των πλέον ζημιογόνων. Το κόστος αυτού του προγράμματος έχει στόχο να καταστήσει τη νέα Ολυμπιακή ελκυστικότερη σε ιδιωτικά κεφάλαια, αλλά το κόστος του αναμένεται να προσεγγίσει τα 150 δισ. δρχ.

Ο υπουργός Μεταφορών διευκρίνισε επίσης ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης είναι απολύτως σύμφωνο με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναφερόμενος στο διαγωνισμό για την πώληση της Ολυμπιακής, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος, ο κ. Βερελής είπε ότι η κοινοπραξία IAS δεν κατάφερε να φέρει, μέσα στο χρονικά όρια που είχαν τεθεί, το ποσό των 102 εκατ. ευρώ και τις απαραίτητες εγγυητικές επιστολές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024