Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑναστέλλονται από 10 Μαΐου οι προγραμματισμένες πτήσεις της Hellas Jet

Αναστέλλονται από 10 Μαΐου οι προγραμματισμένες πτήσεις της Hellas Jet

Την αναστολή των προγραμματισμένων πτήσεων της εταιρίας από 10 Μαΐου ανακοίνωσε προχτές η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Hellas Jet. Η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία, καθώς κρίθηκε ότι οι συνθήκες […]

Την αναστολή των προγραμματισμένων πτήσεων της εταιρίας από 10 Μαΐου ανακοίνωσε προχτές η Γενική Συνέλευση<...> των μετόχων της Hellas Jet. Η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία, καθώς κρίθηκε ότι οι συνθήκες της αγοράς δεν ήταν ευοίωνες για την υλοποίηση των επιχειρησιακών της σχεδίων.

Ωστόσο, όσοι επιβάτες έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις πτήσεις από τις 10 έως 31 Μαΐου, η εταιρία διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει να μετατοπίσει τα εισιτήρια τους σε πτήσεις άλλων ΙΑΤΑ αεροπορικών εταιριών, με στόχο την όσο το δυνατόν μικρότερη απόκλιση από τον αρχικό προγραμματισμό του ταξιδιού τους. Επίσης, οι επιβάτες μπορούν να εξαργυρώσουν τα εισιτήρια, που εκδόθηκαν για πτήσεις από την 1η Ιουνίου και έπειτα, στα σημεία έκδοσης / πληρωμής.

Να υπενθυμιστεί ότι το κόστος από το ελεγχόμενο κλείσιμο της θυγατρικής εταιρίας των Κυπριακών Αερογραμμών με έδρα την Αθήνα εκτιμάται στα 17 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος της λειτουργίας της Hellas Jet, περιλαμβανομένου και του κόστους παύσης της λειτουργίας της, ανέρχεται στα 50 εκατ. λίρες. Ακόμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας `Πολίτης`, στο πλαίσιο περιορισμού του κόστους του κλεισίματος της Hellas Jet για τις Κυπριακές Αερογραμμές αποφασίσθηκε η αξιοποίηση του στόλου της (3 A-320), ώστε να μην επωμίζεται ο κρατικός αερομεταφορέας, το ενοίκιο που πρέπει να καταβάλλεται στην αμερικανική εταιρία CIT, αφού η συμφωνία της Hellas Jet με την CIT λήγει τον Μάιο του 2006.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024