Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑσημένιο βραβείο για την καλύτερη αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη για το 2005/6 στην Aegean Airlines

Ασημένιο βραβείο για την καλύτερη αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη για το 2005/6 στην Aegean Airlines

Το ασημένιο βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Αεροπορικών Εταιριών – ERA(European Regions Airline Association) για την Καλύτερη Αεροπορική της χρονιάς 2005/6 απέσπασε η ελληνική εταιρία Aegean Airlines. […]

Το ασημένιο βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Αεροπορικών Εταιριών – ERA<...>(European Regions Airline Association) για την Καλύτερη Αεροπορική της χρονιάς 2005/6 απέσπασε η ελληνική εταιρία Aegean Airlines.

Το `ERA Airline of the Year Award` επιβραβεύει την ποιότητα των καλύτερων Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Αεροπορικών Εταιριών, λαμβάνοντας υπόψη ένα πολύ ευρύ φάσμα κριτηρίων, τα οποία περιγράφουν με λεπτομέρεια όλες τις δραστηριότητες μίας αεροπορικής εταιρίας. Το βραβείο του ERA αντιπροσωπεύει την πιο σημαντική αναγνώριση στον Ευρωπαϊκό Περιφερειακό χώρο των αερομεταφορών.

Η απονομή έγινε στις 13 Οκτωβρίου 2005 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας κατά την διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ERA και του εορτασμού της 25ης επετείου του. Παραλαμβάνοντας το βραβείο κατά την διάρκεια μιας εντυπωσιακής τελετής και με την παρουσία 600 συμμετεχόντων από την ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία, ο Γενικός Διευθυντής της Aegean Airlines, κ. Δημήτρης Γερογιάννης, δήλωσε τα ακόλουθα:

“Είμαστε πολύ ευτυχείς, που βραβευόμαστε για 2η συνεχή χρονιά. Αυτή η πολύ τιμητική διάκριση επιβραβεύει τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Aegean Airlines, προκειμένου να προσφέρουμε στους επιβάτες μας αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες. Παράλληλα, απεικονίζει και την ικανοποίηση των περισσότερων από 17 εκατομμύρια επιβατών μας και δείχνει την επιμονή και την συνέπεια της Aegean στο να τους προσφέρει υπηρεσίες με τον Σεβασμό και την Ποιότητα που τους αξίζει”.

Η απόφαση βασίστηκε σε ένα ευρύ φάσμα κριτηρίων, όπως οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές της Aegean, η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και η ικανοποίηση του επιβατικού κοινού, η πληρότητα και η ακρίβεια των πτήσεών της, η διάρθρωση του στόλου και η ανάπτυξη του δικτύου της, η εμπορική καινοτομία και η εταιρική στρατηγική, καθώς και η χρηματοοικονομική της ανάπτυξη.

Η Κριτική επιτροπή, αφού έλαβε υπόψιν τα ως άνω κριτήρια έκανε και τα εξής σχόλια:

Η Aegean Airlines:

  1. “Διατηρεί με συνέπεια πολύ υψηλά standards στην περιφερειακή αγορά των αερομεταφορών”.

  2. “Αξιοποιεί εγκαίρως τις ευκαιρίες σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά”.

  3. “Έχει επιτυχή ανάπτυξη σε ένα δύσκολο περιβάλλον επί σειρά ετών….. δημιουργώντας τις ευκαιρίες παρά ακολουθώντας τα γεγονότα”.
  4. “Έχει εντυπωσιακά υψηλό επίπεδο πωλήσεων μέσω του internet”.
  5. “Έχει εξαιρετική συμμετοχή στα θέματα που απασχολούν τον Ευρωπαϊκό Κλάδο των Αερομεταφορών”.

Να τονιστεί ότι ο ΕRΑ έχει 220 εταιρίες – μέλη και είναι το μόνο σώμα, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Περιφερειακής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα εκπροσωπεί 67 αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε 330 Ευρωπαϊκά αεροδρόμια με στόλο 1.100 αεροσκαφών, που καλύπτουν 2.000 σκέλη διαδρομών, μεταφέροντας 77 εκατ. επιβάτες ετησίως και εκτελώντας 1,9 εκατ. πτήσεις ετησίως. Οι υπόλοιπες εταιρίες, που εκπροσωπεί περιλαμβάνουν αεροδρόμια, κατασκευάστριες εταιρίες αεροσκαφών και μηχανών και άλλες εταιρίες, που ασχολούνται με τις αερομεταφορές στην Ευρώπη.

Η Aegean Airlines είναι η μόνη Ελληνική αεροπορική εταιρία, που έχει πετύχει τόσο υψηλές διακρίσεις. Υπενθυμίζεται ότι το 2000 είχε ανακηρυχθεί τρίτη καλύτερη Ευρωπαϊκή περιφερειακή εταιρία, ενώ το 2004 είχε αποσπάσει το χρυσό βραβείο της Αεροπορικής Εταιρίας της Χρονιάς 2004/5. Η Aegean Airlines είναι μια εταιρία με ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 20% κατά μέσο όρο τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ είναι η μόνη ελληνική αεροπορική εταιρία, που προσφέρει στην αγορά ηλεκτρονικά εισιτήρια (e-ticket) και ηλεκτρονικό check-in. Πραγματοποιεί πτήσεις προς 14 ελληνικούς προορισμούς και 12 άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Τέλος, να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2005, η Aegean επελέγη από την Lufthansa ως περιφερειακός συνεργάτης της για πτήσεις κοινού κωδικού, που θα ξεκινήσουν την 1 Νοεμβρίου 2005.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024