Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο κατηγοριοποίησης των ξενοδοχείων προανήγγειλε ο Λιάσκος

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο κατηγοριοποίησης των ξενοδοχείων προανήγγειλε ο Λιάσκος

Την επανεξέταση και τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου, για την κατηγοριοποίηση των ξενοδοχείων με το σύστημα των `αστεριών` προανήγγειλε ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, μιλώντας χτες, Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2005, στις εργασίες του 4ου Συνεδρίου για τον τουρισμό και την ανάπτυξη…

Την επανεξέταση και τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου, για την κατηγοριοποίηση των ξενοδοχείων με το σύστημα των `αστεριών`<...>προανήγγειλε ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, μιλώντας χτες, Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2005, στις εργασίες του 4ου Συνεδρίου για τον τουρισμό και την ανάπτυξη, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Ο κ. Λιάσκος σημείωσε μάλιστα ότι έχουν αρχίσει οι σχετικές διεργασίες και η επανεξέταση θα αφορά στο σύνολό του, το θεσμικό πλαίσιο”.

Ειδικότερα στην ομιλία του, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες ενέργειες του Υπουργείου για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη του Τουρισμού, ως βασικών παραμέτρων του νέου σχεδίου ανασύστασης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που προωθεί η κυβέρνηση. “Επιχειρούμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος των τελευταίων ετών και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κρίση διαρθρωτικού χαρακτήρα, που μαστίζει τον κλάδο, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια νέα αισιόδοξη προοπτική” τόνισε ο κ. Λιάσκος.

Αναφερόμενος στα εξειδικευμένα μέτρα, που προωθούνται από το Υπουργείο προς αυτή τη κατεύθυνση σημείωσε:

  • τον επαναπροσδιορισμό του τουριστικού προϊόντος κατά περιοχή,

  • τη μεγάλη επένδυση (πάνω από 60 εκατ. ευρώ) στη διαφήμιση και προβολή,

  • το νέο αναπτυξιακό Νόμο που ήδη έχει μεγάλο ποσοστό εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων στον τουρισμό,
  • τη συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία, τις Περιφέρειες, τη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη διαμόρφωση νέων τουριστικών προϊόντων και την επίτευξη ενιαίας τουριστικής πολιτικής,
  • την εκπροσώπηση των τουριστικών φορέων σε εθνικό επίπεδο μέσω της Εκτελεστικής Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού,
  • τις νέες οργανωτικές και διοικητικές δομές του Υπουργείου και την αξιοποίηση του ΕΠΑΝ,

  • τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής εκπαίδευσης και την ίδρυση Τουριστικής Πανεπιστημιακής Σχολής.

Ακόμη, ο κ. Λιάσκος αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων στην μετα-ολυμπιακή εποχή σημειώνοντας ότι “με την αποτελεσματική συνεργασία της επιχειρηματικής τουριστικής κοινότητας και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. “Ήδη διαπιστώνεται η ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού και διαγράφονται ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον” τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο Υφυπουργός.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024