Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑυξημένη η επιβατική κίνηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών τον Ιανουάριο

Αυξημένη η επιβατική κίνηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών τον Ιανουάριο

Παρά τις συγχωνεύσεις δρομολογίων του προγράμματος στις οποίες προχώρησαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές τον Ιανουάριο λόγω της προσωρινής μείωσης του στόλου, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε. Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της […]

Παρά τις συγχωνεύσεις δρομολογίων του προγράμματος στις οποίες προχώρησαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές τον Ιανουάριο λόγω της προσωρινής μείωσης του στόλου, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε. Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της εταιρίας<...>για τον Ιανουάριο, τις Ολυμπιακές Αερογραμμές επέλεξαν για τις μετακινήσεις τους συνολικά 377.085 επιβάτες, κατά 3,42% αυξημένοι σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2007. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του οικονομικού κλάδου, τα έσοδα της εταιρίας κατά τον ίδιο μήνα ήταν 1,5 εκατ. ευρώ υψηλότερα από τον Ιανουάριο του 2007, αγγίζοντας τον στόχο που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2008.

Την ίδια ώρα, η απόφαση να μην ανανεωθούν τρεις συμβάσεις που είχαν συναφθεί με τη μέθοδο wet lease έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ποσού άνω των 5,8 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη μίσθωση αεροσκαφών με τη μέθοδο dry lease, προκειμένου να είναι σε θέση το συντομότερο δυνατό να καλύψει τις ανάγκες του θερινού προγράμματος της εταιρίας. Είναι γεγονός όμως ότι η συγκυρία για τη μίσθωση αεροσκαφών είναι δύσκολη λόγω της πρωτοφανούς αύξησης της ζήτησης αεροσκαφών παγκοσμίως. Παρά τις δυσκολίες, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση τους οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την κανονική εκτέλεση του προγράμματος της εταιρίας. Στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, οι όποιες ακυρώσεις γίνονται προγραμματισμένα, ανακοινώνονται εγκαίρως και δεν επηρεάζουν αρνητικά την επιβατική κίνηση.

Σε ότι αφορά στις άγονες γραμμές, τονίζεται ότι στον πρόσφατο διαγωνισμό που προκήρυξε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τις άγονες γραμμές Ρόδο – Καστελόριζο, Θεσσαλονίκη – Σκύρο και Αθήνα – Σκύρο, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ήταν η μόνη εταιρία που συμμετείχε, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά ότι παραμένει η μόνη αεροπορική εταιρία που παρέχει σταθερές και αξιόπιστες υπηρεσίες σε όλους τους κατοίκους των άγονων γραμμών. Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές πραγματοποιούν 94 πτήσεις την εβδομάδα (141 το καλοκαίρι) σε άγονες γραμμές, προς και μεταξύ 48 ως επί το πλείστον νησιωτικών προορισμών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024