Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΈξι οι προσφορές για την Ολυμπιακή

Έξι οι προσφορές για την Ολυμπιακή

Έξι τελικά φαίνεται να είναι μέχρι στιγμής οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας μετά από την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των μη δεσμευτικών […]

Έξι τελικά φαίνεται να είναι μέχρι στιγμής οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.><...> μετά από την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των μη δεσμευτικών προτάσεων τους, εχθές στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος, στο σύμβουλο του ελληνικού Δημοσίου Credit Suisse First Boston.

Την αρχή έκαναν οι Κυπριακές Αερογραμμές οι οποίες σύμφωνα με δημοσιεύματα του Κυπριακού τύπου ηγούνται μιας κοινοπραξίας στην οποία θα συμμετέχουν οι Louis, Salamis και Amathus.

Στη συνέχεια κατέθεσε την πρότασή της η Axon Airlines παρόλη την παράταση που είχε ζητήσει στο παρελθόν.

Προτάσεις όμως κατέθεσαν επίσης και η ιαπωνική τράπεζα Sanwa, το αυστραλιανό venture capital Intergrated Airline Solutions, ο εφοπλιστής Σταμάτης Ρέστης, και η αμερικάνικη αεροπορική εταιρία τσάρτερ Chrysler Aviation.

Από την διαδικασία αυτή απείχαν τελικά οι Μ. και Γ. Βερνίκος, ιδιοκτήτες της αεροπορικής εταιρίας μεταφοράς ταχυδρομείου και εμπορευμάτων KAL, παρόλο που είχαν παραλάβει ενημερωτικό δελτίο.

Όμως η αγωνία δεν έληξε εδώ διότι σύμφωνα με τη διαδικασία στην πορεία μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και άλλες εταιρίες μέσα από τις ήδη ενδιαφερόμενες και εκεί εναποθέτουν τις ελπίδες τους όσοι περιμένουν κάποια εκδήλωση ενδιαφέροντος από μεγάλο διεθνή αερομεταφορέα.

Επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το περιεχόμενο των προτάσεων θα γίνουν μετά από την Πέμπτη που θα ανοιχτούν που φάκελοι. Το επόμενο βήμα θα μετά την μελέτη των προσφορών από την CSFB είναι η επιλογή των εταιριών που κατέθεσαν τις καλύτερες προσφορές, οι οποίοι θα καλεστούν να υποβάλουν και τις τελικές τους προσφορές. Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Μάιο.

Cronus και Aegean έχουν πιο αποδοτικές επενδύσεις να κάνουν

Οι αεροπορικές εταιρίες Cronus και Aegean που είχαν αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον αποσύρθηκαν από τον διαγωνισμό με την αιτιολογία ότι οι επενδύσεις στο δίκτυό τους και στο στόλο τους θα είναι περισσότερο αποδοτικές για τους μετόχους τους και το επιβατικό κοινό.

Όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι δύο εταιρίες, σημαντικό ρόλο στην απόφαση τους έπαιξε και το υψηλό κόστος των τελών χρήσης του νέου αεροδρομίου των Σπάτων που θα επιβαρύνει σημαντικά τα αποτελέσματα της Ολυμπιακής, αλλά και των υπολοίπων αεροπορικών εταιριών. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρίες θεωρούν ότι ο σημερινός τρόπος λειτουργίας της Ο.Α. έχει δημιουργήσει συνθήκες που αποτρέπουν τις ιδιωτικές επενδύσεις στον κλάδο, ενώ ζημιώνουν τους Έλληνες φορολογούμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρίες έχουν προσφύγει στο παρελθόν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της ΟΑ και του τρόπου λειτουργίας της και πρόκειται να επαναλάβουν την προσφυγή τους εάν το δημόσιο επιχειρήσει κάποιας μορφής χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια της ιδιωτικοποίησης της.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024