Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΓνωστή για τα προβλήματα ασφαλείας της η μοιραία αεροπορική εταιρία της Αιγύπτου Flash Airlines

Γνωστή για τα προβλήματα ασφαλείας της η μοιραία αεροπορική εταιρία της Αιγύπτου Flash Airlines

Γνωστή για τα προβλήματα ασφάλειας που παρουσίαζε ήταν η αεροπορική εταιρία της Αιγύπτου Flash Airlines που εκτελούσε την μοιραία ναυλωμένη πτήση FSH 604 από το Sharm el-Sheikh για το Παρίσι…

Γνωστή για τα προβλήματα ασφάλειας που παρουσίαζε ήταν η αεροπορική εταιρία της Αιγύπτου Flash Airlines που εκτελούσε<...> την μοιραία ναυλωμένη πτήση FSH 604 από το Sharm el-Sheikh για το Παρίσι η οποία συνετρίβη το Σάββατο παρασέρνοντας στο βυθό της Ερυθράς Θάλασσας τους 148 επιβαίνοντες.

Από τον Οκτώβριο του 2002 οι αεροπορικές αρχές της Ελβετίας είχαν απαγορέψει στη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία να πετάει στον εναέριο χώρο της λόγω των προβλημάτων ασφάλειας που είχαν επισημανθεί.

Τα δύο Boeing 737 που διέθετε η εταιρία είχαν ήδη υποχρεωθεί σε δύο αναγκαστικές προσγειώσεις τους τελευταίους 24 μήνες λόγω τεχνικών προβλημάτων. Ο υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος της αεροπορικής εταιρίας Flash Airlines κ. Medhat Nassar ανέφερε ότι στο μοιραίο αεροσκάφος είχε τοποθετηθεί καινούργια μηχανή τον περασμένο Μάρτιο και ότι η εταιρία του πάντα ακολουθεί τους προκαθορισμένους τεχνικούς ελέγχους πριν από κάθε πτήση.

Παρόλα αυτά, ο υπουργός Μεταφορών Ζιλ ντε Ρομπιάν σε δηλώσεις του στη γαλλική ραδιοφωνία τόνισε ότι η συντριβή του αεροσκάφους οφείλεται σε πτώση ισχύος στους κινητήρες. Μιλώντας στο Europe 1 ο ντε Ρομπιάν δήλωσε πως μολονότι ουδείς μπορεί να είναι απολύτως βέβαιος, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι η συντριβή οφείλεται σε ατύχημα. «Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι, αλλά όλες οι ενδείξεις φαίνεται να συγκλίνουν προς την ίδια θεωρία. Δεν υπήρξε κάποια έκρηξη πριν τη συντριβή και κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη μίας επίθεσης. Τα επιχειρήματα στην κοινή τους βάση υποδεικνύουν πως ήταν απλώς μία πτώση ισχύος», πρόσθεσε ο υπουργός.

Κατηγορηματικός ήταν και ο αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Αχμεντ Μοχάμεντ Σαφίκ Ζάκι ως προς το ότι το δυστύχημα οφείλεται «αποκλειστικώς σε τεχνική βλάβη». «Οι μαρτυρίες από όλα τα επίγεια όργανα για την παρακολούθηση της εναέριας κυκλοφορίας πιστοποιούν πως οι τεχνικές διαδικασίες του αεροσκάφους είχαν επηρεασθεί από κάποιου είδους βλάβη», τόνισε ο Ζάκι αποκλείοντας την τρομοκρατική ενέργεια. «Αυτό δημιούργησε μία σημαντική δυσκολία στο πλήρωμα, συνεπώς εκείνο προσπάθησε να οδηγήσει το αεροσκάφος ξανά στην κανονική του πορεία, μολαταύτα το ύψος του δεν ήταν μεγάλο και δεν είχαν μεγάλη ευκαιρία να μετακινήσουν το αεροσκάφος από τη θέση στην οποία βρισκόταν, με αποτέλεσμα να πέσουν στο νερό», πρόσθεσε. «Ευελπιστώ πως θα φθάσουμε στην πραγματική αιτία της πτώσης, και για άλλη μία φορά σας επιβεβαιώνω πως ο λόγος ήταν καθαρά τεχνικός», τόνισε ο υπουργός.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024