Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Alitalia προτιμάει την Lufthansa από την Air France

Η Alitalia προτιμάει την Lufthansa από την Air France

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Μεταφορών κ. Πιέτρο Λουνάρντι στο Ιταλικό περιοδικό “Il Tempo” “οι Γερμανοί είναι πιο αξιόπιστοι”, και για αυτό το λόγο η Alitalia θα ήταν προτιμότερο […]

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Μεταφορών κ. Πιέτρο Λουνάρντι στο Ιταλικό περιοδικό “Il Tempo”<...> “οι Γερμανοί είναι πιο αξιόπιστοι”, και για αυτό το λόγο η Alitalia θα ήταν προτιμότερο να στρέψει το ενδιαφέρον της για μια ενδεχόμενη συνεργασία με τη Lufthansa και όχι με τη Air France.

Παράλληλα, ο κ. Λουνάρντι τόνισε ότι “οι μη πτητικές δραστηριότητες της Alitalia θα πρέπει να `προσγειωθούν` στα χέρια της υπό κρατικό έλεγχο εταιρείας χρηματοδότησης Fintecna, στο πλαίσιο σχεδίου για τη διάσπαση του εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας σε δύο τμήματα”.

Η – επίσης υπό κρατικό έλεγχο – Alitalia είναι πλέον σε θέση να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, αφότου κατέληξε σε συμφωνία με τα σωματεία εργαζομένων για δραματική μείωση του εργατικού δυναμικού της αεροπορικής εταιρείας.

Ακόμα, όσον αφορά στις αεροπορικές συμμαχίες, ο κ. Λουνάρντι φέρεται να δήλωσε πως “η Alitalia πάντοτε θα αποτελεί `κατώτερο` εταίρο στην περίπτωση που ενώσει τις δυνάμεις της με την Air France”, προσθέτοντας ότι “οι Γάλλοι ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα ανοιχτοί προς τους Ιταλούς”.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, οι δραστηριότητες της Alitalia θα διαχωριστούν σε δύο μέρη, με το μεγαλύτερο ποσοστό των 3.700 απολύσεων που έχουν ανακοινωθεί να επηρεάζουν εργαζομένους σε μη βασικά τμήματα υπηρεσιών του αερομεταφορέα. Το τμήμα που θα ενσωματώνει τις πτητικές δραστηριότητες της Alitalia θα ονομάζεται ΑΖ Fly και θα απασχολεί 10.000 εργαζομένους, έναντι 11.700 που απασχολεί σήμερα. Η AZ Service θα διαθέτει 7.000 υπαλλήλους, έναντι 9.000 που απασχολούνται σήμερα στις μη βασικές δραστηριότητες του ιταλικού αερομεταφορέα, τονίζουν οι έγκυρες πηγές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024