Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ ελβετική κυβέρνηση ενισχύει οικονομικά τη Swissair μέχρι να αντικατασταθεί από την Crossair

Η ελβετική κυβέρνηση ενισχύει οικονομικά τη Swissair μέχρι να αντικατασταθεί από την Crossair

Πράσινο φως για τη δημιουργία ενός καινούριου εθνικού αερομεταφορέα που θα αντικαταστήσει τη Swissair έδωσε η ελβετική κυβέρνηση και το πιο πιθανό σχέδιο είναι η Crossair θυγατρική εταιρία της Swissair, […]

Πράσινο φως για τη δημιουργία ενός καινούριου εθνικού αερομεταφορέα που θα αντικαταστήσει τη Swissair<.> έδωσε η ελβετική κυβέρνηση<...> και το πιο πιθανό σχέδιο είναι η Crossair θυγατρική εταιρία της Swissair, να αποκτήσει τον έλεγχο περίπου των δύο τρίτων του στόλου της Swissair με στόχο στο μέλλον να μετονομαστεί σε Swissair στο μέλλον. Από τη συγχώνευση ωστόσο αναμένεται ότι θα χαθούν από εννιά μέχρι και 27 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Στο μεταξύ ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε να προσφέρει πακέτο οικονομικής βοήθειας που ανέρχεται στα 65 δισ. δολάρια στην Swissair για να διαφυλάξει το μέλλον της.

Προβλέποντας το μέλλον των αεροπορικών εταιριών της Ευρώπης, ο Rod Eddington, διευθυντής της British Airways, θεωρεί ότι για να επιβιώσουν οι εταιρίες αερομεταφορών θα πρέπει να υπάρξουν πολλές συγχωνεύσεις. Κατά την εκτίμηση του κ. Eddington, δεν θα επιβιώσουν περισσότερες από τρεις εταιρίες, βλέποντας ως πιο πιθανές τις British Airways, Lufthansa και Air France. Όπως ανέφερε, οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να επιχορηγούν αδύναμες εταιρίες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024