Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚυπριακές Αερογραμμές: Τυχόν κλιμάκωση των μέτρων θα προκαλέσει νέο ολέθριο πλήγμα

Κυπριακές Αερογραμμές: Τυχόν κλιμάκωση των μέτρων θα προκαλέσει νέο ολέθριο πλήγμα

“Αχρείαστη“ χαρακτήρισε την πεντάωρη απεργία της Συντεχνίας Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ), που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, η διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών, καλώντας τα μέλη της να αντιληφθούν τις δύσκολες στιγμέςπου περνάει ο εθνικός […]

Αχρείαστη χαρακτήρισε την πεντάωρη απεργία της Συντεχνίας Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ), που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, η διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών, καλώντας τα μέλη της να αντιληφθούν τις δύσκολες στιγμές<...>που περνάει ο εθνικός αερομεταφορέας και να διαφυλάξουν την εργατική ειρήνη. Όπως δε επεσήμανε σε ανακοίνωση της η διοίκηση, μετά τη λήξη της απεργίας: «Τυχόν κλιμάκωση των μέτρων θα προκαλέσει νέο ολέθριο πλήγμα, που θα δημιουργήσει ακόμα πιο αρνητικά δεδομένα με απρόβλεπτες εξελίξεις για την επιβίωση της εταιρίας».

Από την άλλη, πλήρη στήριξη στις μέχρι τώρα, αλλά και μελλοντικές αποφάσεις και δράσεις του Δ.Σ. της ΠΑΣΥΠΙ παρέχουν οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών, όπως ανέφεραν μετά το πέρας της συνέλευσης τους, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απεργίας το Σάββατο.

Σημειώνεται πως το Σάββατο, όλες οι πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών πραγματοποιήθηκαν κανονικά, άλλες πριν και άλλες μετά το ωράριο της απεργίας, λόγω των μέτρων που έγκαιρα έλαβε η Διεύθυνση, μετακινώντας τις αρχικές ώρες των πτήσεων. Ωστόσο, οι Κυπριακές Αερογραμμές τονίζουν ότι η απεργία πλήττει την αξιοπιστία και το κύρος της εταιρίας.

Ανησυχία για τις εντάσεις στις Κυπριακές Αερογραμμές εξέφρασε από την πλευρά της Κυβέρνησης και η νέα υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, κα Μαρία Μαλαχτού – Παμπαλλή, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “το θέμα της απεργίας των πιλότων είναι ζήτημα που χειρίζεται η εταιρία μαζί με τους εργοδοτούμενους, αλλά βεβαίως η Κυβέρνηση ανησυχεί και παρακολουθεί την κατάσταση με αγωνία».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024