Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςSingapore Airlines A380: Νέα εποχή στα αεροπορικά ταξίδια

Singapore Airlines A380: Νέα εποχή στα αεροπορικά ταξίδια

Νέα εποχή στα αεροπορικά ταξίδια εγκαινίασε προχτές η Singapore Airlines με την επίσημη παράδοση του πρώτου αεροσκάφους A380 στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Airbus, στην Τουλούζη της νότιας Γαλλίας. Στην τελετήπαράδοσης […]

Νέα εποχή στα αεροπορικά ταξίδια εγκαινίασε προχτές η Singapore Airlines με την επίσημη παράδοση του πρώτου αεροσκάφους A380 στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Airbus, στην Τουλούζη της νότιας Γαλλίας. Στην τελετή<...>παράδοσης παρευρέθηκαν πάνω από 500 επίσημοι καλεσμένοι, ενώ πρωτοστάτησαν οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Airbus κ. Tom Enders, της Rolls-Royce Sir John Rose και της Singapore Airlines κ. Chew Choon Seng.

Η Singapore Airlines ανακοίνωσε αρχικά την πρόθεσή της να αγοράσει το A380 το Σεπτέμβριο του 2000, με μια παραγγελία 10 A380 με δικαίωμα προαίρεσης για 15 ακόμα αεροσκάφη. Η παραγγελία εκείνη αυξήθηκε στα 19 αεροσκάφη τον Ιούλιο του 2006. Σε τιμές καταλόγου η δέσμευση για την παραγγελία 19 αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των μηχανών και των ανταλλακτικών, φθάνει τα 5,7 δισ. δολάρια Αμερικής.

Το Α380 της Singapore Airlines διαθέτει 471 θέσεις κατανεμημένες σε τρεις κατηγορίες. Οικονομική Θέση, Επιχειρηματική Θέση και τη νέα κατηγορία Σουίτες της Singapore Airlines, η οποία θεωρείται ανώτερη από την Πρώτη Θέση.

Το αεροσκάφος θα ξεκινήσει τα ταξίδια του την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007, όπου θα πραγματοποιήσει μια ειδική πτήση από τη Σιγκαπούρη προς το Σίδνεϊ μετ’ επιστροφής. Η πλειοψηφία των θέσεων σε αυτή τη πτήση έχουν πουληθεί μέσω ειδικής δημοπρασίας, που οργανώθηκε στον δικτυακό τόπο eBay, τα έσοδα από την οποία έχουν μοιραστεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της Σιγκαπούρης και του Σίδνεϊ, καθώς και σε διεθνή φιλανθρωπικό οργανισμό.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007, το A380 θα εκτελέσει την πρώτη προγραμματισμένη πτήση από την Σιγκαπούρη προς το Σίδνεϊ πραγματοποιώντας τη μια από τις 3 ημερήσιες πτήσεις σε αυτό το δρομολόγιο. Θα ακολουθήσουν οι παραδόσεις των υπόλοιπων αεροσκαφών με την εισαγωγή του A380, σε μια από τις τρεις καθημερινές πτήσεις μεταξύ της Σιγκαπούρης και του Λονδίνου στο πρώτο τρίμηνο του 2008.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση καυσίμων είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σύγκριση με τα σημερινά μεγάλα αεροσκάφη. Το γεγονός αυτό προσφέρει στις αεροπορικές εταιρίες πραγματικά οφέλη και ταυτόχρονα μετριάζει την επίδραση στο περιβάλλον από τις πτήσεις των αεροσκαφών. Οι εκπομπές καυσαερίων ανά επιβάτη είναι οι χαμηλότερες από κάθε άλλο αεροσκάφος.

Επιπλέον, τα χαμηλά όρια εκπομπής θορύβου στο A380 αποδεικνύουν ότι τα μεγάλα αεροσκάφη δεν είναι απαραίτητα και θορυβώδη. Η νέα τεχνολογία, ο νέος σχεδιασμός, η κατασκευή των αεροτομών και των μηχανών συνέβαλαν ώστε να γίνει το A380 το μεγάλο επιβατηγό αεροσκάφος με τα χαμηλότερα όρια εκπομπής θορύβου που κατασκευάστηκε ποτέ. Κατά την πτήση η εμπειρία στην καμπίνα του αεροσκάφους είναι αισθητά βελτιωμένη, καθώς ο θόρυβος έχει μειωθεί σημαντικά σε όλο το μήκος της καμπίνας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024