Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤέλος στη διαμάχη easyJet – Χατζηιωάννου για τη χρήση του ονόματος
Η easyjet θα καταβάλλει το 0,25% των ετήσιων κερδών της για τη χρήση του σήματος easy

Τέλος στη διαμάχη easyJet – Χατζηιωάννου για τη χρήση του ονόματος

H easyJet ανακοίνωσε χθες ότι έληξε ο δικαστικός αγώνας με την easyGroup IP, σχετικά με τους όρους άδειας χρήσης του εμπορικού σήματος “easyJet”. Η αναθεωρημένη συμφωνία για την άδεια χρήσης […]

H easyJet ανακοίνωσε χθες ότι έληξε ο δικαστικός αγώνας με την easyGroup IP, σχετικά με τους όρους άδειας χρήσης του εμπορικού<...> σήματος “easyJet”. Η αναθεωρημένη συμφωνία για την άδεια χρήσης του εμπορικού σήματος λήγει τη μακροχρόνια αβεβαιότητα που είχε προκύψει από τη συνεχή διαμάχη και επικυρώνει στην easyJet το δικαίωμα να παράγει έσοδα από τις βοηθητικές δραστηριότητές της.

Η τροποποιημένη και αναθεωρημένη συμφωνία παρέχει στην easyJet, σε παγκόσμιο επίπεδο, το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το εμπορικό της σήμα, σε βάση που προστατεύει τις τρέχοντες εμπορικές δραστηριότητες της και παράλληλα παρέχει σαφήνεια και βεβαιότητα σχετικά με τους όρους της άδειας χρήσης. Η λειτουργική ευελιξία της easyJet βελτιώνεται σημαντικά και η εταιρεία θα έχει την ελευθερία να συνάψει νέες συμφωνίες co-branding με άλλους πάροχους ταξιδιωτικών υπηρεσιών, καθώς και με συνεργάτες “λευκής ετικέτας” (“white label”), όπως εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, ξενοδοχείων και ταξιδιωτικών ασφαλειών. Επιπλέον, η easyJet έχει το δικαίωμα να διεξάγει co-branding προωθητικές ενέργειες με άλλες μεγάλες μάρκες.

Τα δικαιώματα θα ισχύουν για 50 χρόνια, με την ελάχιστη δέσμευση να αποδίδει 0,25% των εσόδων της για 10 χρόνια, για τη χρήση των δικαιωμάτων. Η πληρωμή θα είναι σταθερή στις 3,9 εκατ. λίρες και 4,95 εκατ. λίρες για τα πρώτα δύο χρόνια της συμφωνίας.
Με τη αποδοχή της αναθεωρημένης συμφωνίας για την άδεια χρήσης του εμπορικού σήματος από τους μετόχους, ο Sir Στέλιος συμφώνησε να παραιτηθεί από το δικαίωμα του πρόεδρου της easyJet και να διακόψει την αντιπροσώπευση της easyGroup από το διοικητικό συμβούλιο της easyJet.

Ο πρόεδρος της easyJet, Sir Mike Rake δήλωσε: “Η easyJet έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί από τότε που υπογράφτηκε η άδεια χρήσης του εμπορικού σήματος και η συμφωνία για την άδεια χρήσης έπρεπε να αποσαφηνιστεί για να μπορέσει να εξελιχθεί περαιτέρω η εταιρεία. Πιστεύω ότι η αναθεωρημένη συμφωνία ανταποκρίνεται καλύτερα στα ενδιαφέροντα των μετόχων της easyJet, καθώς και του κατόχου της άδειας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Sir Στέλιο για την εποικοδομητική του προσέγγιση στις συζητήσεις μας τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Sir Στέλιος δημιούργησε την easyJet και η επιτυχία της εταιρείας τιμά το όραμα και την ενέργειά του”.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, πρόεδρος της easyGroup δήλωσε σχετικά: “Ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της αεροπορικής εταιρείας, καθώς και ως ο ιδιοκτήτης του εμπορικού της σήματος, ελπίζω πως η νέα ομάδα, με την καθοδήγηση του Mike (Rake, πρόεδρος της easyJet), της Carolyn (McCall, Chief Executive της easyJet) και του Chris (Kennedy, Group Finance Director), θα αξιοποιήσει το διευρυμένο φάσμα της αναθεωρημένης άδειας χρήσης του λογοτύπου για να δώσει πρόσθετη αξία σε όλους του μετόχους. Ο τρόπος με τον οποίο βγάζουν χρήματα οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους έχει αλλάξει από τότε που υπογράφτηκε η αρχική συμφωνία πριν 10 χρόνια. Αυτή η τροποποίηση επιτρέπει στην εταιρεία να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, αφαιρώντας μερικούς από τους περιορισμούς που προέβλεπε η αρχική συμφωνία. Πιστεύω πως είναι μια δίκαιη συμφωνία και για τις δυο πλευρές. Η συμφωνημένη τροποποίηση θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του ανταγωνισμού από την εταιρεία για τους υπόλοιπους κατόχους της άδειας χρήσης του easyGroup (όπως για παράδειγμα το easyHotel, easyCar και easyBus). Παρόλα αυτά, η συμφωνημένη πληρωμή για τα δικαιώματα παρέχει τη κατάλληλη αποζημίωση για το easyGroup εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο τα ενδιαφέροντα και των δυο πλευρών. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι μια κερδοφόρα συμφωνία για όλους τους εμπλεκόμενους!”.

Η Carolyn McCall, Chief Executive της easyJet δήλωσε: “Πρόκειται για τη λογική επίλυση μιας δύσκολης διαμάχης που προσέφερε ένα δίκαιο, ξεκάθαρο και εφαρμόσιμο αποτέλεσμα από το οποίο θα επωφεληθούν και οι δυο πλευρές. Η τροποποίηση παρέχει στην easyJet λειτουργική ευελιξία και εμπορική ελευθερία για να μπορέσει να αναπτυχθεί καθώς και ξεκάθαρους όρους και στις δυο πλευρές”.

Αύξηση 6% στα συνολικά έσοδα ανά αεροπορική θέση
Εν τω μεταξύ, η εμπορική πορεία της εταιρείας συνεχίζει να είναι δυναμική, με αποτέλεσμα τα συνολικά έσοδα της ανά αεροπορική θέση, σε σταθερό νόμισμα για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, αναμένονται να αυξηθούν κατά 6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου χρόνου. Αυτό επιβεβαιώνει την καλή απόδοση της εταιρείας σε όλο το δίκτυο της και συγκεκριμένα στα δρομολόγια από τη Βρετανία σε ευρωπαϊκές πόλεις και νησιά.

Η easyJet προβλέπει ότι διαταράξεις που προκλήθηκαν στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές από την έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjalla θα επηρεάσουν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το έτος που ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 κατά 5 εκατ. λίρες λιγότερες σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη των 65 εκατ. λιρών, που είχε εκτιμηθεί στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

Η easyJet συνεχίζει την προσπάθειά της να σταθεροποιήσει τη λειτουργική της απόδοση παρά τις συνεχείς επίσημες και ανεπίσημες απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Οι απεργίες αυτές προκαλούν μεγάλη αναστάτωση στους επιβάτες και αναμένεται να κοστίσουν στην εταιρεία 8 εκατ. λίρες σε αποζημιώσεις πελατών για τις πτήσεις που ακυρώθηκαν το Σεπτέμβριο λόγω των απεργιών.

Συνολικά, η easyJet αναμένει να σημειώσει αυξημένα κέρδη προ φόρων για το έτος που ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις που έδιναν μια εκτίμηση της τάξης των 100 με 150 εκατ. λιρών. Η easyJet θα δημοσιεύσει τα επίσημα οικονομικά στοιχεία για το έτος που ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2010 στις 16 Νοεμβρίου 2010.

Η Chief Executive της easyJet Carolyn McCall, δήλωσε: “Η ισχυρή οικονομική πορεία της easyJet μέσα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον οφείλεται στον εξαιρετικό συνδυασμό προσφοράς χαμηλών ναύλων της εταιρείας σε κεντρικά αεροδρόμια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της easyJet για την αφοσίωση και σκληρή δουλειά τους κατά τη διάρκεια αυτού του πολύ δύσκολου έτους στο χώρο των αερομεταφορών. Η μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε σε εκατομμύρια επιβάτες στην Ευρώπη, επιβεβαιώνει την άμεση ανάγκη των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της ευρωπαϊκής επιτροπής να εκσυγχρονίσουν το ξεπερασμένο σύστημα ελέγχου εναέρια κυκλοφορίας και να σταματήσουν τις συνεχείς απεργίες”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024