Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤρέχουν οι εξελίξεις για την Ολυμπιακή και σε επίπεδο ΕΕ

Τρέχουν οι εξελίξεις για την Ολυμπιακή και σε επίπεδο ΕΕ

Με γοργό ρυθμό φαίνεται να προχωρούν οι εξελίξεις για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής τόσο σε εθνικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης…

Με γοργό ρυθμό φαίνεται να προχωρούν οι εξελίξεις για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής τόσο σε εθνικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι ώστε<...> δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του μήνα να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα στο θέμα καθώς εξαντλούνται οι προθεσμίες που έχει θέσει η Κομισιόν, παρά τις παρατάσεις που έχουν ζητηθεί για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Για όλες τις σχετικές εξελίξεις ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής θα ενημερώσει την επίτροπο, αρμόδια για τις Μεταφορές και την Ενέργεια κα Loyola de Palacio στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή, αργά το απόγευμα. Η κα Loyola de Palacio έρχεται στην Αθήνα, προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο των υπουργών Eνέργειας των βαλκανικών χωρών, που διοργανώνεται από την κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας μεγάλης ενιαίας βαλκανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι ελληνοκοινοτικές ανταλλαγές απόψεων σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων για το μέλλον της Oλυμπιακής Αεροπορία, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του επόμενου μήνα.

Το θέμα της Ολυμπιακής συζητήθηκε και την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Βερελή στις Βρυξέλλες, όπου μεταξύ άλλων παρουσίασε τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, στους τομείς των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών. Στις Βρυξέλλες βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα και ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Διονύσης Καλόφωνος, ο οποίος παρουσίασε στους αρμόδιους κοινοτικούς αξιωματούχους τα στοιχεία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο εθνικός αερομεταφορέας.

Η Eυρωπαϊκή Eνωση έχει ήδη ξεκινήσει τους ελέγχους των οικονομικών της Oλυμπιακής Aεροπορίας, ώστε να διαπιστωθεί ότι η εταιρία λειτουργεί, κατά τα τελευταία χρόνια, χωρίς κρατικές ενισχύσεις στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε στοιχεία, από τα οποία δεν προκύπτει καμία παρατυπία στον τρόπο και το ύψος των επιδοτήσεων από το ελληνικό Δημόσιο προς την Ολυμπιακή στην περίοδο από το 2000 μέχρι σήμερα. Φαίνεται όμως πως δεν ισχύει το ίδιο και για την περίοδο πριν από 2000 και συγκεκριμένα για το 1998, επί προεδρίας του κ. Τσακιρίδη στην Ολυμπιακή, όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ έχουν εντοπίσει κάποια προβλήματα, τη λύση των οποίων συζητούν με την ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών κ. Βερελή, έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από όμιλο επιχειρήσεων για εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής, ενώ ενδιαφέρον για συμμετοχή στο σχήμα αυτό, με ποσοστό γύρω στο 5%, έχει εκδηλώσει και η εταιρία του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών. Οι σύμβουλοι ιδιωτικοποίησης, που είναι οι τράπεζες Εθνική, Εμπορική και Alpha Bank, βρίσκονται ήδη σε επαφές με τον όμιλο και έχουν ζητήσει τις απαραίτητες χρηματοοικονομικές εγγυήσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024