Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΒερελής: Μέχρι τις δημοτικές εκλογές θα έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην Ολυμπιακή Αεροπορία

Βερελής: Μέχρι τις δημοτικές εκλογές θα έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην Ολυμπιακή Αεροπορία

Ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρίστος Βερελής δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι ‘μέχρι τις δημοτικές εκλογές θα έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην Ολυμπιακή Αεροπορία‘, παρά το γεγονός ότι αυτή η μακροχρόνια […]

Ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρίστος Βερελής δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι ‘μέχρι τις δημοτικές εκλογές θα έχουν γίνει<...> σημαντικά βήματα στην Ολυμπιακή Αεροπορία<.>‘, παρά το γεγονός ότι αυτή η μακροχρόνια υπόθεση της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> παραμένει θολή, και η προσπάθεια είτε για πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της, είτε για εξεύρεση των απαραίτητων κεφαλαίων που χρειάζεται φαίνεται να έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Η πρόταση του επιχειρηματία Παύλου Βαρδινογιάννη δεν φαίνεται να προχωρά, κυρίως λόγω προβλημάτων στα οικονομικά του στοιχεία, όπως φαίνεται από την ασαφή και γενική έκθεση που έστειλε η γαλλική τράπεζα Societe Generale. Η λύση προς την οποία δείχνει να στρέφεται η κυβέρνηση είναι εκείνη που έχει προτείνει εδώ και πολύ καιρό η διοίκηση της Ολυμπιακής και βασίζεται στον διαχωρισμό του πτητικού έργου από τον επισκευαστικό τομέα, και η ενοποίηση του κύκλου εργασιών των τριών εταιριών του Ομίλου, της Ολυμπιακής Αεροπορίας, της Αεροπλοΐας και των Μακεδονικών Αερογραμμών. Αυτή είναι και η κίνηση που θα κάνει η κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβριο, δήλωσε ο υπουργός.

Σε ότι αφορά τον επισκευαστικό τομέα ο κ. Βερελής άφησε να εννοηθεί ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η πώληση της τεχνικής βάσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι μεγάλες αεροπορικές εταιρίες δεν διαθέτουν βαριά συντήρηση. Παράλληλα ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι μετά την Olympic Catering, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι και η πώληση του Galileo.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024