Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΖωντανοί όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα της μοιραίας πτήσης 358 της Air France

Ζωντανοί όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα της μοιραίας πτήσης 358 της Air France

Για θαύμα έκανε λόγο ο Υπουργός Μεταφορών του Καναδά, κ. Jean Lapierre, σχολιάζοντας τη χτεσινό τραγωδία που σημειώθηκε στη χώρα του,όταν αεροσκάφος, τύπου A340, της εταιρίας Air France, που εκτελούσε […]

Για θαύμα έκανε λόγο ο Υπουργός Μεταφορών του Καναδά, κ. Jean Lapierre, σχολιάζοντας τη χτεσινό τραγωδία που σημειώθηκε στη χώρα του,<...>όταν αεροσκάφος, τύπου A340, της εταιρίας Air France, που εκτελούσε τη πτήση 358 από Παρίσι για Τορόντο επιχείρησε προσγείωση στο αεροδρόμιο `Pearson` του Τορόντο, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, και σύρθηκε για αρκετά μέτρα πέρα από το διάδρομο προσγείωσης, όπου και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Οι επιβάτες (297) και το πλήρωμα (12) του αεροσκάφους είναι όλοι καλά στην υγεία τους, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για 43 τραυματίες, οι οποίοι φέρουν μελανιές και μικρά τραύματα, τα οποία προκλήθηκαν κυρίως στις προσπάθειες τους εγκατάλειψης του αεροσκάφους.

Οι επιβάτες περιγράφουν στα τοπικά κανάλια χαοτικές καταστάσεις, όταν όλοι προσπαθούσαν να βγουν και να απομακρυνθούν από το αεροσκάφος, καθώς φοβόντουσαν ότι θα ακολουθήσει έκρηξη, ενώ όπως ανέφεραν στη συνέχεια, στην περιοχή επικρατούσε σκοτάδι, παρόλο που ήταν μέρα μεσημέρι, καθώς έβρεχε πολύ δυνατά και ερχόταν μεγάλη καταιγίδα.

Αρκετοί μάλιστα, επιβάτες, νόμιζαν ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από αστραπή λίγα λεπτά πριν ή μετά την προσγείωση του, καθώς έσβησαν όλα τα φώτα του αεροσκάφους. Παρόλα αυτά, όπως αναφέρουν ορισμένοι επιβάτες, δεν είχαν συνειδητοποιήσει την κατάσταση, μέχρι που το αεροσκάφος ξέφυγε από τον διάδρομο και μετά ο πιλότος φάνηκε να έχει πρόβλημα με τα φρένα του. Τότε όλοι οι επιβάτες, όπως αναφέρουν, πετάχτηκαν στον αέρα, με αποτέλεσμα να επικρατεί παντού πανικός και η μόνη σκέψη στο μυαλό όλων να είναι πως θα βρουν γρήγορα ένα τρόπο διάσωσης.

Μέσα σε 10 λεπτά είχαν περικυκλώσει το αεροσκάφος σωστικά συνεργεία και πυροσβέστες, που βοήθησαν τους επιβάτες να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, και οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη κοντινή λεωφόρο, όπου οι οδηγοί τους μετέφεραν στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο κ. Steve Shaw, εκπρόσωπος του αεροδρομίου, “τα σωστικά συνεργεία υπήρχαν στο αεροδρόμιο, καθώς υπήρχε κόκκινος συναγερμός, εξαιτίας της αναμενόμενης καταιγίδας και του κινδύνου των αστραπών”.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος της Air France είχε επισκευαστεί το 1999 και η τελευταία φορά που πέρασε από έλεγχο ήταν στις 5 Ιουλίου. Είχε πραγματοποιήσει 3.711 πτήσεις και είχε συμπληρώσει 28.418 ώρες πτήσης. Επίσης, είναι η δεύτερη φορά που σημειώνεται ατύχημα με το συγκεκριμένο μοντέλο αεροσκάφους της Airbus, ενώ σε κανένα από τα δυο δεν είχαν σημειωθεί απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής κατασκευάστριας εταιρίας αεροσκαφών Airbus δήλωσε πως θα γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια του ατυχήματος και να διασφαλιστεί και πάλι η εναέρια ασφάλεια”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024