Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι στολές της Air France ανακυκλώνονται σε μόνωση αυτοκινήτου
Αεροπορικές εταιρείες

Οι στολές της Air France ανακυκλώνονται σε μόνωση αυτοκινήτου

Το εκτιμώμενο βάρος των συλλεγόμενων ειδών ένδυσης του προσωπικού εδάφους και του πληρώματος της Air France είναι περίπου 30 τόνοι, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για μονωτικό υλικό από ανακυκλωμένες ίνες σε 1.350 οχήματα.

Η Air France διοργανώνει μια συλλογή από παλιές στολές του προσωπικού εδάφους και του πληρώματος στα αεροδρόμια του Paris-Orly και Paris-Charles de Gaulle. Η φιλική  καμπάνια αυτή προς το περιβάλλον άρχισε στις 21 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου 2013. Οι στολές που συλλέγονται θα ανακυκλώνονται σε μόνωση αυτοκίνητο σε ένα εξειδικευμένο εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Αυτό το πρωτοποριακό πείραμα είναι το πρώτο για την Air France. Μακροπρόθεσμα, η εταιρεία στοχεύει να το επεκτείνει σε 35.000 ένστολους εργαζόμενους. Το εκτιμώμενο βάρος των συλλεγόμενων ειδών ένδυσης είναι κοντά στους 30 τόνους οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για μονωτικό υλικό από ανακυκλωμένες ίνες σε 1.350 οχήματα.

“Με αυτή την καινοτομία, η Air France για άλλη μια φορά αποδεικνύει τη δέσμευσή της στην αειφόρο ανάπτυξη. Η εταιρεία συμβάλλει στη διατήρηση των φυσικών πόρων για να κάνουν τα νέα προϊόντα από ανακυκλωμένα υλικά”, δήλωσε η Sophie Virapin, VP για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη στην Air France.

Air France και βιώσιμη ανάπτυξη
Για πολλά χρόνια, η Air France υπήρξε πρωτοπόρος στην αειφόρο ανάπτυξη. Η Εταιρεία συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών στις οποίες είναι παρούσα. Επίσης, έχει δεσμευθεί να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των εκπομπών CO2.

Για όγδοη συνεχή χρονιά, το 2012, ο δείκτης Dow Jones Sustainability Index (DJSI), ο κύριος διεθνής δείκτης που αξιολογεί τις εταιρείες σχετικά με τις επιδόσεις τους όσον αφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη, κατέταξε την Air France-KLM ηγέτη στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών. Ο Όμιλος έχει δεσμευθεί να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της, για την ανάπτυξη μιας υπεύθυνης κοινωνικής πολιτικής και να συμβάλει στην ανάπτυξη των περιοχών όπου τα αεροσκάφη της, απογειώνονται και προσγειώνονται.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024