Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΣύσταση CVB στο δήμο Χερσονήσου προτείνουν φοιτητές του Trinity

Σύσταση CVB στο δήμο Χερσονήσου προτείνουν φοιτητές του Trinity

Μελέτη-πρόταση για τη σύσταση Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών (Convention & Visitor Bureau – CVB) στο Δήμο Χερσονήσου παρουσίασε στον δήμαρχο, κ. Σπύρο Δανέλλη, μια διεθνής ομάδα φοιτητών του Trinity International […]

Μελέτη-πρόταση για τη σύσταση Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών (Convention & Visitor Bureau – CVB) στο Δήμο Χερσονήσου παρουσίασε στον δήμαρχο, κ. Σπύρο Δανέλλη, μια διεθνής ομάδα φοιτητών του Trinity International School of Tourism Management, η<...>οποία ειδικεύεται στον κλάδο του Συνεδριακού Τουρισμού, παρουσία του κ. Νίκου Σκουλά, τέως Υπουργού Τουρισμού και Προέδρου του Trinity.

Οι φοιτητές μέσα από την μελέτη αυτή εξέτασαν τον ρόλο και τη σημασία των CVB για έναν συνεδριακό προορισμό, πρότειναν τις κατηγορίες των επαγγελματιών, οι οποίες μπορούν να γίνουν μέλη, καθώς και τρόπους χρηματοδότησής του. Παράλληλα ανέπτυξαν τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα πιθανά μέσα προώθησής του Γραφείου στην εγχώρια και διεθνή συνεδριακή αγορά, όπως επίσης πρότειναν λογότυπα και σλόγκαν για το Γραφείο.

H μελέτη των φοιτητών του Trinity υπογράμμισε την ανάγκη της δημιουργίας ενός CVB, το οποίο είναι κατά κανόνα ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που έχει ως στόχο την προσέλκυση και εξυπηρέτηση συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και την προσέλκυση επισκεπτών, οι οποίες αυξάνουν τις διανυκτερεύσεις στον προορισμό με συνέπεια να βελτιώνεται και να αναπτύσσεται ο οικονομικός ιστός της τοπικής κοινωνίας. Μέλη του CVB γίνονται οι τοπικές επιχειρήσεις του προορισμού όπου αυτό έχει συσταθεί, οι οποίες ανήκουν άμεσα ή έμμεσα στην τουριστική βιομηχανία, όπως για παράδειγμα συνεδριακά κέντρα, ξενοδοχεία με συνεδριακές υποδομές, διοργανωτές συνεδρίων, τουριστικά γραφεία, εστιατόρια, ξεναγοί, διερμηνείς, κ.ά.

Επιπλέον, οι φοιτητές τόνισαν ότι σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι απαραίτητη για την άρτια λειτουργία και την αποτελεσματικότητα ενός CVΒ. Ένα παρόμοιο εγχείρημα χρειάζεται να έχει την υποστήριξη των οργάνων τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ άλλων, του Δήμου Χερσονήσου, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κρήτης και άλλων δημοσίων φορέων.

Η μελέτη των φοιτητών έγινε ενθουσιωδώς δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο στην ολότητά του. Ο δήμαρχος, κ. Σπύρος Δανέλλης, από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη πρόταση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «η αξιόλογη αυτή παρουσίαση ήταν το πρώτο βήμα μιας στενής συνεργασίας με το εκπαιδευτικό ίδρυμα Trinity. Θεωρούμε ότι το παραδοσιακό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης του μαζικού τουρισμού, το οποίο έχει εφαρμοστεί και στη Χερσόνησο, έχει προ πολλού φτάσει στα όριά του και ζητούμενο, πέρα από την ποιότητα, είναι η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού. Ιδιαίτερα ο συνεδριακός τουρισμός είναι μια μορφή θεματικού τουρισμού που μας ενδιαφέρει απόλυτα, που είναι συμβατή με την αντίληψη και του ποιοτικού τουρισμού, αλλά και της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Στη Χερσόνησο άλλωστε έχουμε την τύχη να υπάρχει η καλύτερη συνεδριακή υποδομή. Εκτιμούμε ότι επικείμενη συνεργασία μας για αξιοποίηση της πρότασης των φοιτητών θα είναι εξαιρετικά επωφελής για την τοπική κοινωνία».

Η ομάδα των φοιτητών που επιμελήθηκε την μελέτη αποτελείται από τους: Jordan Amon και Janine Keith (Καναδάς), Elena Corlateanu (Μολδαβία), Elena Gheorghita και Georgiana Grama (Ρουμανία), Katelyn Ward (ΗΠΑ), Madgalina Yarichkova (Βουλγαρία), Νίκο Βλασιάδη, Σεραφείμ Καρουζάκη, Δήμητρα Κούλια, Νίκη Πυροβολάκη, Καλλιόπη Ταμπακάκη και `Αννα Χριστοδούλου (Ελλάδα). Η μελέτη ήταν υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας του Trinity, κας Φιλιώς Λαζανά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024