Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΤελετή αποφοίτησης του Minoan College παρουσία του υφυπουργού Παιδείας
Απενεμήθησαν πτυχία σε 24 φοιτητές και φοιτήτριες από διάφορες χώρες

Τελετή αποφοίτησης του Minoan College παρουσία του υφυπουργού Παιδείας

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε η Πρώτη Τελετή Αποφοίτησης του Minoan International College, στο ξενοδοχείο Moevenpick Resort & Thalasso, στην Αμουδάρα Γαζίου, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, […]

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε η Πρώτη Τελετή Αποφοίτησης του Minoan International College, στο ξενοδοχείο Moevenpick Resort<...> & Thalasso, στην Αμουδάρα Γαζίου, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο οποίος έκαμε ταξίδι αστραπής γιΆαυτόν τον σκοπό, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν εξαιτίας της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Σε 24 φοιτητές και φοιτήτριες από διάφορες χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ινδία, Ελλάδα, Λιθουανία, Κένυα και Ρωσία) απενεμήθησαν τα πτυχία Τουριστικού και Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ από τον ιδρυτή και πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου Ανδρέα Μεταξά και τον Πρόεδρο του Μινωικού Κολεγίου Νίκο Σκουλά σε μια κατάμεστη αίθουσα με ευρεία συμμετοχή βουλευτών, δημάρχων, εκπροσώπων επιχειρηματικών και επαγγελματικών φορέων και πολιτών-γονέων από όλη την Κρήτη.

Κατά την ομιλία του, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Λυκουρέντζος εκφράστηκε με πολύ θερμά σχόλια για την προσφορά του Μινωικού Κολεγίου στην υπόθεση της τουριστικής και της εν γένει επιχειρηματικής παιδείας και εκπαίδευσης και εξήρε το υψηλό επίπεδο των προγραμμάτων σπουδών και της άριστης οργάνωσης του Κολεγίου, χαρακτηρίζοντάς το πρωτοπόρο στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο κ. Λυκουρέντζος συμπλήρωσε ότι ο φάκελος για αδειοδότηση τον οποίο κατέθεσε το Μινωικό Κολέγιο ήταν τόσο άρτιος σε υποδομές και πληρότητα επιστημονικού περιεχομένου, ώστε εγκρίθηκε ως έχει, χωρίς καμία παρατήρηση.

Απευθυνόμενος στους αποφοιτούντες φοιτητές και φοιτήτριες, ο Πρόεδρος Νίκος Σκουλάς ανέφερε: «Το πρόγραμμα σπουδών του Κολεγίου σας έδωσε τα εφόδια για μια επιτυχή καριέρα στο τουριστικό και ξενοδοχειακό μάνατζμεντ, είναι όμως απαραίτητο να συνεχίσετε την προσπάθεια της προσωπικής και επαγγελματικής σας ανάπτυξης για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις και να αναλάβετε την ευθύνη για το μέλλον σας» και πρόσθεσε: «καθώς επιδιώκετε την εκπλήρωση των προσωπικών σας ονείρων και στόχων, ων λησμονάτε την υποχρέωσή σας ως επιστήμονες και ως πολίτες να δώσετε πίσω στην κοινωνία μέρος των όσων λάβατε».

Κατά τη διάρκεια της τελετής η ηγεσία του Μινωικού Κολεγίου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μετατραπεί το Μινωικό Κολέγιο σε κοινωφελούς χαρακτήρα μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό στην υπηρεσία της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας.

Το Μινωικό Κολέγιο καθίσταται έτσι κοινωνικό αγαθό, αλλά και ευκαιρία συμμετοχής των επιχειρήσεων, των Ο.Τ.Α. και των πολιτών στη διαμόρφωση του περιεχομένου της εκπαίδευσης και στη σύνδεσή του με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας κατά τρόπο που θα εξασφαλίζεται η επαγγελματική αποκατάσταση και η καριέρα των παιδιών μας.

Ο κ. Σκουλάς απευθύνθηκε στους επιχειρηματίες, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς καθώς και σε φυσικά πρόσωπα-γονείς και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην προβλεπόμενη αύξηση κεφαλαίου για την περαιτέρω ανάπτυξη του Μινωικού Κολεγίου. “Ελπίζουμε” είπε “και προσδοκούμε ότι, με την ενεργό συμμετοχή σας, θα συμβάλετε στην ενδυνάμωση του Μινωικού Κολεγίου προκειμένου να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στη μεγάλη πρόκληση της παροχής ποιοτικής παιδείας, εκπαίδευσης και κατάρτισης στους νέους μας που θα μπορέσουν να πάρουν στα χέρια τους την πρόοδο και ανάπτυξη της Κρήτης και της Ελλάδος ολόκληρης”.

Διευκρινίστηκε ότι το Μινωικό Κολέγιο δεν βρίσκεται σε σχέση εξάρτησης από κανένα ξένο πανεπιστήμιο ή κολέγιο αλλά αποτελεί ανεξάρτητη εκπαιδευτική οντότητα και εντάσσεται στις διατάξεις του Νόμου 3696/2008 και την εποπτεία και τον έλεγχο του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας.

Όλα τα μαθήματα του Minoan διδάσκονται στην Αγγλική που είναι σήμερα η επικρατέστερη γλώσσα στον τουρισμό και στη διεθνή επιχειρηματικότητα εν γένει. Το πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων μπορεί να προσφερθεί και στην ελληνική, αφού έχει εκδηλωθεί ήδη ανάλογο ενδιαφέρον.

Τo Μινωικό Κολέγιο, λαμβάνοντας υπόψη το χαμηλό εισοδηματικό επίπεδο της μέσης Ελληνικής οικογένειας, έχει καθιερώσει εξαιρετικά χαμηλά δίδακτρα που αντιστοιχούν στο ήμισυ έως ένα τρίτο των αντίστοιχων ελληνικών και άλλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και κολεγίων και στο ένα όγδοο έως ένα πέμπτο των αντίστοιχων αμερικανικών.

Καταλήγοντας ο κ. Σκουλάς, είπε: “Αυτή τη σημαντική για μας ημέρα, σας καλούμε να ενωθείτε μαζί μας σε μια κοινή προσπάθεια για την ενδυνάμωση ενός εκπαιδευτικού οργανισμού που θα συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού μας, αλλά και εν γένει της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας και θα προσφέρει ποιοτικές σπουδές και εξασφαλισμένη καριέρα στους νέους μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024