Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΤιμητική διάκριση στον Α. Παναγιωτόπουλο από το Minoan International College
Πρώτη Τελετή Αποφοίτησης Minoan International College

Τιμητική διάκριση στον Α. Παναγιωτόπουλο από το Minoan International College

Επίτιμος Master of Science in Tourism and Hospitality Management ανακηρύχθηκε ο κ. Αντώνης Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Aκαδημίας Γεύσης, κατά την Πρώτη Τελετή Αποφοίτησης του Minoan International College. Ο τιμητικός […]

Επίτιμος Master of Science in Tourism and Hospitality Management ανακηρύχθηκε ο κ. Αντώνης Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος της<...> Ελληνικής Aκαδημίας Γεύσης, κατά την Πρώτη Τελετή Αποφοίτησης του Minoan International College.

Ο τιμητικός μεταπτυχιακός τίτλος απενεμήθη στον κ. Παναγιωτόπουλο, με ομόφωνη απόφαση του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μινωικού Κολεγίου, για τη διαχρονική προσφορά του στον αγώνα της αναβίωσης και προστασίας της κρητικής γαστρονομικής παράδοσης και του κρητικού διατροφικού προτύπου.

“Ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης κατά τα τελευταία δώδεκα χρόνια, ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος υπήρξε και παραμένει η κινητήρια δύναμη και ο εμπνευστής σε μια ομάδα ανιδιοτελών εθελοντών που υπηρετούν την υπόθεση της κρητικής παραδοσιακής κουζίνας και της υγιεινής διατροφής η οποία αποτελεί πια σήμερα ένα αναπόσπαστο στοιχείο του πολιτισμού της γεύσης της Κρήτης και ένα πολύτιμο συνθετικό της τουριστικής μας προσφοράς”, τόνισε ο πρόεδρος του Μινωικού Κολεγίου, κ. Νίκος Σκουλάς στην προσφώνησή του -και προσέθεσε: “Ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος, ένας λαμπρός επιστήμονας, επιχειρηματίας ξενοδόχος, συγγραφέας, στοχαστής και δάσκαλος θα καταγραφεί στην ιστορία ως ο άνθρωπος που, μαζί με το Νίκο και τη Μαρία Ψιλάκη, προσέφερε περισσότερα από οποιονδήποτε Έλληνα για την καταγραφή, προστασία και ανάδειξη της κρητικής διατροφικής παράδοσης. Παράλληλα, ως καθηγητής, συνέβαλε σημαντικά στον εμπλουτισμό και στην αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών του Μινωικού Κολεγίου”.

Στην αντιφώνησή του, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στις συναρπαστικές φάσεις της μετεξέλιξης του γαστρονομικού τοπίου στην Ελλάδα και την Κρήτη τα τελευταία 15 χρόνια και στην αλλαγή του τοπίου χάρη στις επεμβάσεις της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε τη συμβολή της Ακαδημίας στη δημιουργία δικτύου πιστοποιημένων εστιατορίων, το CONCRED (Διατηρώντας την Κρητική Δίαιτα), μια οργάνωση που δίνει ισχύ και φωνή στους επαγγελματίες που ακολουθούν τις αρχές της. “Ωστόσο, βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πρόκληση: Ενώ μέχρι τώρα ο μεγάλος ασθενής, στην Κρήτη τουλάχιστον ήταν η επαγγελματική κουζίνα, τώρα έχουμε μια νέα, πιο δύσκολη έρημο μπροστά μας: O λαός, που μέχρι τώρα εξακολουθούσε να τηρεί βασικές αρχές της διατροφικής του παράδοσης (όπως π.χ. οι νηστείες, η αποκλειστική χρήση παρθένου ελαιολάδου), αποπροσανατολίστηκε από τις ταχύτατες αλλαγές που έφερε ο άνεμος της παγκοσμιοποίησης και άλλαξε πολύ γρήγορα τη διατροφική συμπεριφορά. Έτσι βρεθήκαμε ανοχύρωτοι μπροστά στις μάστιγες που απειλούν την ανθρωπότητα τον 21ο αιώνα: Την παχυσαρκία και τον διαβήτη, δύο ασθένειες (ναι, η παχυσαρκία θεωρείται ασθένεια) που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πασχόντων και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή τους. Οι δύο αυτές ασθένειες, σε λίγες δεκαετίες θα σαρώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού των οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών. Δυστυχώς, η Ελλάδα και η Κρήτη, βρίσκονται πάλι στην αρνητική πρωτοπορία”.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέληξε: “Η νέα μας πρόκληση είναι να περάσουμε στους νέους το μήνυμα ότι η γεύση είναι πράξη πολιτισμού και σοφίας, αλλιώς, η ανθρώπινη φύση υποβαθμίζεται”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024