Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣυνέχιση, διάλυση ή αδρανοποίηση για την Ελληνική Ακαδημία Γεύσης;
Γαστρονομία

Συνέχιση, διάλυση ή αδρανοποίηση για την Ελληνική Ακαδημία Γεύσης;

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου θα λάβει χώρα στα γραφεία της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης στο Ηράκλειο Κρήτης, η Γενική Συνέλευση της ΕΛΑΓ. Μόνο θέμα της ημερησίας διάταξης της ΕΛΑΓ, που, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε αδράνεια, είναι η συνέχιση, διάλυση ή αδρανοποίηση της ΕΛΑΓ.

Στο Δ.Σ. της 10ης Οκτωβρίου 2012 της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης παρέστησαν οι κ.κ.: Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Σόνια Παναγιωτίδου, Νίκος Μηλιαράκης, Νίκος Σκουλάς, Ελένη Μπρεδάκη, Γιάννης Παπαδάκης και Μιχάλης Καραταράκης. Το Δ.Σ. συνεδρίασε σε απαρτία και αποφάσισε επί του μόνου θέματος της ημερησίας διάταξης, που ήταν η προκήρυξη Γενικής Συνελεύσεως. Ομόφωνα αποφάσισε την προκήρυξη γενικής Συνέλευσης την 14/11/2012 στις 18:00 στα γραφεία της ΕΛΑΓ (Αθηνάς 18) στο Ηράκλειο.

Το Δ.Σ. θα θέσει στην Γ.Σ. την άποψη του νυν προέδρου του, ότι η ΕΛΑΓ ολοκλήρωσε τον κύκλο δράσης της με τους στόχους που έθεσε πριν 15 χρόνια και  συνεπώς, ή θα εκλέξει μια νέα διοίκηση με νέους στόχους και όραμα ή θα αποφασίσει να διαλυθεί ή να αδρανοποιηθεί.

Λόγω της σημασίας της Γενικής Συνέλευσης, η διοίκηση παρακαλεί όλα τα μέλη να παρευρεθούν. Λόγω των οικονομικών συγκυριών, όλοι οι παρόντες θα θεωρηθούν οικονομικώς ενήμεροι.

Η Ελληνική Ακαδημία Γεύσης δημιουργήθηκε στην Κρήτη. Η ΕΛΑΓ έχει σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού της Γεύσης και κυρίως της ελληνικής γεύσης, της οποίας θεωρεί ότι θεμελιακό στοιχείο ιδιαίτερης καθαρότητας και αξίας είναι η κρητική γεύση. Οι σκοποί της, όπως αναφέρονται στο καταστατικό, είναι:

  • Η έρευνα σχετικά με την προέλευση σύγχρονων γαστρονομικών συνηθειών και γαστρονομικών παραδόσεων που διασώθηκαν ή χάθηκαν.
  • Η μελέτη και η στήριξη της ελληνικής παραδοσιακής γαστρονομίας και ιδιαιτέρως του Κρητικού διατροφικού προτύπου, σε κοινό και επαγγελματίες εντός και εκτός Ελλάδος.
  • Η ανάπτυξη πειραματικών προγραμμάτων δίαιτας, υγιεινής και πρόληψης.
  • Η ανάπτυξη προτύπων εφαρμογής της παραδοσιακής γαστρονομίας σε επαγγελματικούς χώρους εστίασης και η εκπαίδευση των επαγγελματιών. Επίσης η προτυποποίηση παραδοσιακών εδεσμάτων για επαγγελματική εφαρμογή.
  • Η οργάνωση εκδηλώσεων που να προωθούν και να διαδίδουν την ορθή εφαρμογή και την δημιουργία της ελληνικής και κρητικής παραδοσιακής γαστρονομίας.
  • Η ανάδειξη του πολιτιστικού χαρακτήρα των ελληνικών γαστρονομικών παραδόσεων.
  • Η εισαγωγή της γαστρονομίας και της πολιτιστικής διάστασης της γεύσης στην βασική και την μέση εκπαίδευση. Η επέκταση της διδασκαλίας της ελληνικής και κρητικής παραδοσιακής κουζίνας στις σχολές κατάρτισης επαγγελματιών.
  • Η υποστήριξη των επαγγελματιών που εφαρμόζουν τά ελληνικά, μεσογειακά και κρητικά γαστρονομικά πρότυπα
  • Η περιφρούρηση της Παραδοσιακής Γαστρονομίας από ευκαιριακούς επαγγελματίες.
  • Η συνεργασία με φορείς που προωθούν και στηρίζουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024