Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠΑΣΚΕ ΔΕΘ: Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για την Expo 2008

ΠΑΣΚΕ ΔΕΘ: Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για την Expo 2008

Το μέλλον της ΔΕΘ, αλλά και η εικόνα της Θεσσαλονίκης ως εκθεσιακού κέντρου της χώρας φαίνεται μάλλον αβέβαιο, καθώς η προσπάθεια διεκδίκησης, που καταβάλλει η πόλη για διεκδίκηση της διοργάνωσης […]

Το μέλλον της ΔΕΘ, αλλά και η εικόνα της Θεσσαλονίκης ως εκθεσιακού κέντρου της χώρας φαίνεται μάλλον αβέβαιο, καθώς<...> η προσπάθεια διεκδίκησης, που καταβάλλει η πόλη για διεκδίκηση της διοργάνωσης `Expo 2008` αντιμετωπίζει αρκετά εμπόδια.

Χαρακτηριστικά, η Πανελλήνια Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων ΔΕΘ (ΠΑΣΚΕ ΔΕΘ), σε χτεσινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι “οι Θεσσαλονικείς βιώνουν την αίσθηση του απόλυτου κενού, σε σχέση με την εκθεσιακή πολιτική της πόλης μας, καθώς αν και απέμειναν μόλις λίγες ημέρες μέχρι την τελική απόφαση του Διεθνούς Γραφείου Εκθέσεων (ΒΙΕ) γύρω από την `Expo`, πέπλο μυστηρίου καλύπτει την τύχη, αλλά και την προσπάθεια υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης.

“Όλοι γνωρίζουν την κινητοποίηση άλλων πόλεων και ότι ο σημερινός επισκέπτης των συνυποψήφιων Σαραγόσας και Τεργέστης βρίσκεται αμέσως στο επίκεντρο εορταστικών εκδηλώσεων και ενημέρωσης για την `Expo`. Για να μην αναφερθούμε και στη συνολική κρατική ενεργοποίηση και τις έντονες διπλωματικές διαβουλεύσεις, με επικεφαλής τους πρωθυπουργούς των χωρών τους. Εδώ στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη είναι σαν να ζούμε μια αόρατη συνωμοσία σιωπής, που πρέπει να καλύψει το επικοινωνιακό πρόβλημα διαχείρισης της αποτυχίας”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

“Εάν πράγματι συντρέχει το ενδεχόμενο της αποτυχίας, τότε η κατάσταση είναι πολύ σοβαρότερη για τους Θεσσαλονικείς και τη ΔΕΘ”, σύμφωνα πάντα με την ΠΑΣΚΕ ΔΕΘ. Όπως υποστηρίζει, “σε περίπτωση αποτυχίας, η κυβερνητική προσπάθεια θα περιοριστεί στο να καλύψει το θέμα με επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις και όχι με ενέργειες, που θα διασφαλίζουν τη διατήρηση της Θεσσαλονίκης ως εκθεσιακού κέντρου της χώρας”.

Μάλιστα, σε ότι αφορά αυτές καθαυτές τις ΔΕΘ και Helexpo, η ΠΑΣΚΕ ΔΕΘ ζητά να πληροφορηθεί γιατί δεν παραδίδεται στις δύο εταιρίες ο σοβαρός εκθεσιακός χώρος στην Αθήνα. Μόλις προχτές, ανακοινώθηκε ότι πιθανότατα ο χώρος του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Αττικής (ΕΣΚΑ), που ανήκει στη ΔΕΘ, θα δοθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ άλλες ολυμπιακές εγκαταστάσεις χαρακτηρίζονται ως εκθεσιακές για να πωληθούν σε ιδιώτες.

Τέλος, η ΠΑΣΚΕ ΔΕΘ, στην ανακοίνωση, που εξέδωσε διερωτάται “εάν πράγματι η κυβέρνηση υλοποιήσει όσα εξαγγέλλει, αυτή δεν θα είναι η πλέον εχθρική απόφαση για τη ΔΕΘ, τη Helexpo και τη Θεσσαλονίκη;”, και υποστηρίζει ότι οι δύο εταιρίες, που προέκυψαν από τη διάσπαση του εθνικού εκθεσιακού φορέα παραμένουν χωρίς στρατηγική και μακροπρόθεσμους στόχους, ενώ ακολουθείται τακτική κάμψης του ηθικού των εργαζομένων και περιστολής των δικαιωμάτων τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024