Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣτόχος της ελληνικής αποστολής στην Expo 2005 η προσέλκυση 3 εκατ. επισκεπτών

Στόχος της ελληνικής αποστολής στην Expo 2005 η προσέλκυση 3 εκατ. επισκεπτών

Στην προσέλκυση περισσότερων από 3 εκατ. επισκεπτών στο ελληνικό περίπτερο της Ιαπωνικής `Expo 2005` στοχεύει η Ελλάδα, στο διάστημα των έξι μηνών, που διαρκεί συνολικά η έκθεση. Με ορμητήριο το ελληνικό περίπτερο, του οποίου την οργάνωση έχει αναλάβει ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), η χώρα μας αξιοποιεί την ευκαιρία της ιαπωνικής Expo για ευρύτερες δράσεις προβολής του…

Στην προσέλκυση περισσότερων από 3 εκατ. επισκεπτών στο ελληνικό περίπτερο της Ιαπωνικής `Expo 2005`<...> στοχεύει η Ελλάδα, στο διάστημα των έξι μηνών, που διαρκεί συνολικά η έκθεση. Με ορμητήριο το ελληνικό περίπτερο, του οποίου την οργάνωση έχει αναλάβει ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), η χώρα μας αξιοποιεί την ευκαιρία της ιαπωνικής Expo για ευρύτερες δράσεις προβολής του ελληνικού τουρισμού, της οικονομίας, του ενεργειακού τομέα, του χρηματιστηρίου, των επιχειρήσεων και των προϊόντων της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα, οι ελληνικές εκδηλώσεις στην `Expo 2005`, που περιλαμβάνουν και τρεις επιχειρηματικές αποστολές, θα ξεκινήσουν τον Μάιο και θα συνεχιστούν μέχρι και τον Νοέμβριο.

Η επίσημη τελετή έναρξης της έκθεσης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Αΐτσι της Ιαπωνίας με κάθε λαμπρότητα, παρουσία του Αυτοκράτορα, του Ιάπωνα Πρωθυπουργού, της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και των επίσημων φορέων της διοργάνωσης. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, της οικονομίας και του πολιτισμού από όλο τον κόσμο, καθώς και πλήθος μελών από τις εθνικές αποστολές που συμμετέχουν στην Έκθεση.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν στην τελετή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και γενικός επίτροπος της Expo, κ. Γιώργος Μέργος, ο πρέσβης της χώρας στην Ιαπωνία, κ. Κυριάκος Ροδουσάκης, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ, κ. Παναγιώτης Δρόσος. Η `Expo 2005`, με τον θεματικό τίτλο `Η Σοφία της Φύσης`, αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό διεθνές επιχειρηματικό και πολιτισμικό γεγονός, καθώς συμμετέχουν σε αυτήν 127 χώρες, ενώ αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον 15 εκατ. επισκεπτών. Να τονιστεί στο σημείο αυτό ότι η συμμετοχή της χώρας μας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και φορέας υλοποίησής της είναι ο ΟΠΕ.

Σχετικά, ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, τόνισε ότι “η συμμετοχή μας στην `Expo 2005` συνιστά μια εξαιρετική ευκαιρία να αναδείξουμε, για άλλη μια φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 το νέο πρόσωπο της Ελλάδας. Πηγαίνουμε, στην Expo, για πρώτη φορά συντονισμένα, με οργάνωση και σχεδιασμό με σκοπό να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη και να διασφαλίσουμε ότι αυτά θα έχουν διάρκεια. Επενδύουμε στην εξωστρέφεια, ανοιγόμαστε στον κόσμο με σύγχρονους όρους προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών μας. Εκμεταλλευόμαστε σωστά τους πόρους, που επενδύουμε σε αυτήν την προσπάθεια και στο επίκεντρο της προσοχής μας θέτουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία. Με τη φορολογική μεταρρύθμιση και το νέο αναπτυξιακό νόμο γυρίσαμε σελίδα και μπήκαμε σε μια νέα εποχή για την οικονομία. Με σοβαρότητα, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση χαράζουμε μια νέα πορεία για τον ελληνικό τουρισμό, τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε για να δούμε την οικονομία μας να περνάει και πάλι μπροστά”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024