Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑνοιγμα στην αγορά της ‘Απω Ανατολής η συμμετοχή μας στην EXPO 2005

Ανοιγμα στην αγορά της ‘Απω Ανατολής η συμμετοχή μας στην EXPO 2005

Δύο από τους βασικότερους στόχους, που έχει θέσει η ελληνική Κυβέρνηση για την συμμετοχή της Ελλάδας στην διεθνή έκθεση EXPO 2005 είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με προχτεσινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη

Δύο από τους βασικότερους στόχους, που έχει θέσει η ελληνική Κυβέρνηση για την συμμετοχή της Ελλάδας στην διεθνή έκθεση EXPO 2005 είναι<...> η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με προχτεσινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Μπασιάκου, του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, της Αναπληρώτριας Υπουργού Πολιτισμού κ. Φάνης Πάλλη – Πετραλιά και του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Πέτρου Τατούλη.

Στην έκθεση, με τον θεματικό τίτλο “Η Σοφία της Φύσης”, συμμετέχουν 127 χώρες, ενώ αναμένεται να την επισκεφτούν περίπου 15 εκατ. άτομα. Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε στην ομιλία του ότι “για πρώτη φορά η ελληνική συμμετοχή γίνεται οργανωμένα”, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά “επενδύουμε στην εξωστρέφεια και ανοιγόμαστε στον κόσμο με σύγχρονους όρους προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών μας”.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα της επιχειρηματικής αξιοποίησης της έκθεσης περιλαμβάνει την παρουσίαση του νέου φορολογικού και αναπτυξιακού πλαισίου, του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το επιχειρησιακό πλάνο για την αξιοποίηση της υλικής και άυλης κληρονομιάς των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Επίσης, ο κ. Αλογοσκούφης, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε, παρουσίασε την κεντρική ιδέα του ελληνικού περιπτέρου, η οποία στηρίζεται στο τρίπτυχο “Φύση – Μέτρο – `Ανθρωπος”, σε αξίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον ελληνικό πολιτισμό και στην ελιά, το σύμβολο της ελληνικής κληρονομιάς, της ευημερίας, της σταθερότητας και της ειρήνης.

Από τον πλευρά του ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, τόνισε ότι “η EXPO 2005 αποτελεί το πέρασμα στην ευρύτερη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τουριστικά για τη χώρα μας αγορά της `Απω Ανατολής, όπου τον τελευταίο καιρό εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον για τη χώρα μας συνολικά”. Ανέφερε δε ότι θα ενταθεί η διαφημιστική εκστρατεία της Ελλάδας στην περιοχή αυτή, ώστε να λειτουργήσει υποστηρικτικά στη συμμετοχή μας στην EXPO”.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της επιχειρηματικής αξιοποίησης της EXPO 2005 έχει ως εξής:

  • 5 – 6 Μαΐου 2005: Εκδήλωση για την παρουσίαση και προβολή του Ελληνικού Τουρισμού. Προσκεκλημένοι είναι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Ιαπωνίας και στόχος η προσέλκυση Ιαπώνων τουριστών.
  • 18 Μαΐου 2005: “Ελλάδα Σύγχρονη Οικονομία στην Καρδιά της Ευρώπης”. Μεγάλο οικονομικό συνέδριο, στο οποίο κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.
  • 13 – 14 Ιουνίου 2005: Εκδήλωση Υπουργείου Ανάπτυξης με θέμα: “Ενεργειακή Συνεργασία Ελλάδας – Ιαπωνίας στην Περιοχή των Βαλκανίων”.
  • 21 – 23 Σεπτεμβρίου 2005: Συνέδριο που αφορά στην παρουσίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών και τον Πρόεδρο του Χ.Α. στις εταιρίες θεσμικών κεφαλαίων της Ιαπωνίας. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί Road Show των σημαντικότερων ελληνικών τίτλων, με στόχο την άντληση επενδυτικών κεφαλαίων για το Χρηματιστήριο Αθηνών.
  • Έκθεση FOODEX 2005: Επιδότηση της συμμετοχής των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη FOODEX, τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών του 2005.
  • Γευσιγνωσίες: Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί σειρά παρουσιάσεων και γευστικών δοκιμών ελληνικών προϊόντων σε μεγάλα πολυκαταστήματα των περιοχών του Τόκυο και της Νακγόγια. Ήδη οριστικοποιήθηκε με την εταιρεία I-BAC η πραγματοποίηση Εβδομάδας Ελληνικών Προϊόντων, στο μεγαλύτερο εμπορικό πολυκατάστημα της Ναγκόγια, όπου θα τοποθετηθεί ελληνικό περίπτερο στην κεντρική είσοδο. Επίσης, στο πλαίσιο της EXPO 2005 έχουν προγραμματιστεί έξι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, τρεις στη Ναγκόγια και τρεις στο Τόκιο.
  • Επιχειρηματικές Αποστολές: Πραγματοποίηση τριών Επιχειρηματικών Αποστολών από τον ΟΠΕ, σε συνεργασία με τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς φορείς της χώρας. Η πρώτη Επιχειρηματική Αποστολή θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 16-23 Μαΐου και θα συνδιοργανωθεί από ΟΠΕ, ΕΒΕΑ, ΣΕΒ και ΚΕΕΕ. Η δεύτερη Επιχειρηματική Αποστολή θα πραγματοποιηθεί στο διάσημα 11-16 Ιουνίου 2005 και θα αφορά σε Εταιρίες Ενέργειας, Ανακύκλωσης, Κατασκευαστικές Υψηλής Τεχνολογίας, οι οποίες θα πλαισιώσουν την εκδήλωση του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 14-18 Νοεμβρίου 2005 και συνδιοργανώνεται από το ΕΒΕΑ. Στη συγκεκριμένη αποστολή θα συμμετέχουν εταιρίες Τροφίμων και Δομικών Υλικών.

Τέλος, να υπενθυμιστεί ότι η έκθεση ΕΧΡΟ, που αποτελεί μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις παγκοσμίως, φέτος, διοργανώνεται στην πόλη Nagoya, στο Aichi της Ιαπωνίας και θα διαρκέσει έξι μήνες (25 Μαρτίου έως 25 Σεπτεμβρίου).
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024