Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΥπουργός Μακεδονίας – Θράκης: Έχουμε προβάδισμα στη διεκδίκηση της διοργάνωσης Expo 2008

Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης: Έχουμε προβάδισμα στη διεκδίκηση της διοργάνωσης Expo 2008

Τα χρονικά περιθώρια για την ανακοίνωση της διοργανώτριας πόλης της `Expo 2008` όλο και στενεύουν μέρα με τη μέρα, αφού την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να αποφασίσουν οι εκπρόσωποι 90 χωρών […]

Τα χρονικά περιθώρια για την ανακοίνωση της διοργανώτριας πόλης της `Expo 2008` όλο και στενεύουν μέρα με τη μέρα, αφού<...> την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να αποφασίσουν οι εκπρόσωποι 90 χωρών από το Παρίσι ποια από τις υποψήφιες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Τεργέστη, Σαραγόσα) πληροί τελικά τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάληψη μιας τέτοιας εκδήλωσης.

Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου, στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο του Παρισιού, η παρουσίαση των υποψηφιοτήτων των τριών πόλεων, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία θα παρουσιάσει την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης και τα ασυγκρίτως μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα που αυτή διαθέτει έναντι των ανταγωνιστριών της πόλεων.

Βέβαια, εάν η Θεσσαλονίκη καταφέρει να επικρατήσει των ανταγωνιστριών της, είναι απόλυτα φυσικό τα επόμενα 3,5 χρόνια να κινείται στους ρυθμούς της Expo, ενώ η Ελλάδα τέσσερα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα διοργανώσει ένα ακόμη παγκόσμιο γεγονός. Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι ότι στο ενδεχόμενο επικράτησης της Θεσσαλονίκης, τότε η πόλη θα καταφέρει να κατοχυρώσει το διεθνή της ρόλο ως επίκεντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, κάτι για το οποίο αγωνίζεται ακόμη από τη δεκαετία του 1980, μετά τις συγκλονιστικές αλλαγές στα Βαλκάνια.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, που ηγείται της ελληνικής προσπάθειας εξέφρασε, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ναυτεμπορικής` συγκρατημένη αισιοδοξία για την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έχουμε προβάδισμα τονίζοντας παράλληλα ότι “δεν διακατεχόμαστε από μίζερη ηττοπάθεια, ούτε από επηρμένη αισιοδοξία”.

“Εκτελέσαμε”, πρόσθεσε ο υπουργός, “το 90% του σχεδιασμού μας, με πολύ καλή αποδοχή παγκοσμίως”. “Γνωρίζουμε” σημείωσε ότι “κάποιος θα νικήσει και κάποιος θα χάσει. Έτσι προβλέπουν οι όροι του παιχνιδιού. Έτσι συμβαίνει στις διαδικασίες των υποψηφιοτήτων. Σημασία έχει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα την πραγματικότητα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024