Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΨηφίστηκε η τροπολογία για τη διπλή ανάπλαση Λ. Αλεξάνδρας – Βοτανικού
Αθήνα

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη διπλή ανάπλαση Λ. Αλεξάνδρας – Βοτανικού

Η κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας δε συντελείται μέχρι την έκδοση της άδειας λειτουργίας του νέου γηπέδου στον Βοτανικό.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία με την οποία καλύπτονται νομοθετικά κενά της διπλής ανάπλασης των περιοχών της λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, όπου θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με την προσθήκη που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Σταύρος Καλαφάτης, η κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφ. Αλεξάνδρας δε συντελείται μέχρι την έκδοση της άδειας λειτουργίας του νέου γηπέδου στον Βοτανικό. Κατ’αυτόν τον τρόπο, εξαιρείται για τα επόμενα πέντε χρόνια το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, και οι συνοδευτικές εγκαταστάσεις του, από την υποχρέωση κατεδάφισης, ανεξαρτήτως της έναρξης και της προόδου των έργων στον Βοτανικό.

Επίσης, σύμφωνα με τη τροπολογία, “παγώνουν” για πέντε χρόνια η είσπραξη των προστίμων για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες που βαρύνουν το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Αλεξάνδρας, ενώ ρυθμίζονται για πέντε χρόνια άλλου είδους αυθαίρετες κατασκευές στο γήπεδο αυτό.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαφάτης, με αυτό τον τρόπο “αποσοβούμε το ενδεχόμενο να κατεδαφιστεί το γήπεδο χωρίς να έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του νέου γηπέδου”. Ο κ. Καλαφάτης διευκρίνισε με ερμηνευτική δήλωσή του ότι “το υπουργείο δεν παίρνει θέση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Αλεξάνδρας, αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχουν τουλάχιστον δικαιώματα χρήσεως του γηπέδου ποδοσφαίρου από τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, τα οποία αναγνωρίζονται εξάλλου κι από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρέπει να γίνουν σεβαστά”.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε “παρών” και το ΚΚΕ “λευκό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024