Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΣτην Κεφαλλονιά η 1η διαβούλευση για τα Συστήματα Διαχείρισης Προορισμών
e-business forum

Στην Κεφαλλονιά η 1η διαβούλευση για τα Συστήματα Διαχείρισης Προορισμών

Στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο, 16 Ιουνίου η πρώτη διαβούλευση της ομάδας εργασίας με αντικείμενο τα Ηλεκτρονικά Συστήματα Διαχείρισης & Μάρκετινγκ Τουριστικών Προορισμών(ΗΣΔΜΤΠ). Η ομάδα διεξάγει μια αναλυτική μελέτη σχετικά με την καταγραφή και αξιολόγηση της υιοθέτησης…

Στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο, 16 Ιουνίου η πρώτη διαβούλευση της ομάδας εργασίας με αντικείμενο τα Ηλεκτρονικά Συστήματα Διαχείρισης & Μάρκετινγκ Τουριστικών Προορισμών<...>(ΗΣΔΜΤΠ). Η ομάδα διεξάγει μια αναλυτική μελέτη σχετικά με την καταγραφή και αξιολόγηση της υιοθέτησης Ηλεκτρονικών Συστημάτων Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τουριστικών Προορισμών (ΗΣΔΜΤΠ) στην Ελλάδα με στόχο να προάγει την περαιτέρω αξιοποίηση και ανάπτυξή τους.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της, η ομάδα εργασίας επιδιώκει αφενός να ενημερώσει το ευρύτερο κοινό για τη λειτουργικότητα και τα οφέλη των ΗΣΔΜΤΠ, και αφετέρου μέσω της μελέτης των ιδιαίτερων προβλημάτων και θεμάτων της Ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας να καταρτίσει τις κατάλληλες προτάσεις και λύσεις για την ανάπτυξη περισσότερων αλλά και αποτελεσματικότερων ΗΣΔΜΤΠ στην χώρα μας. Η ομάδα επιδιώκει επίσης να δημιουργήσει μια πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων, ενώσεων, φορέων και δημόσιους οργανισμών έτσι ώστε να μελετηθούν, να συζητηθούν και να εξευρεθούν οι προσφορότεροι τρόποι συνεργασίας μεταξύ τους με στόχο την από κοινού ανάπτυξη και αξιοποίηση των ΗΣΔΜΤΠ.

Τον προηγούμενο χρόνο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ενεργή συμμετοχή – τόσο από τον επιχειρηματικό όσο και από τον ακαδημαϊκό τομέα – η δράση της ομάδας εργασίας του e-business forum στον ηλεκτρονικό τουρισμό (e-Tourism). Σκοπός της νέας μας ομάδας είναι η συνέχεια της συνεισφοράς της στο χώρο του ηλεκτρονικού επιχειρείν στην Ελληνική τουριστική βιομηχανία μέσω της προώθησης, της υιοθέτησης και της αξιοποίησης των ΗΣΔΜΤΠ από τους ιδιωτικούς και δημόσιους τουριστικούς φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Στην πρώτη συνάντηση, η ομάδα εργασίας θα επικεντρωθεί αρχικά στον εντοπισμό των εμποδίων (π.χ. οργανωσιακά, εκπαιδευτικά, επιχειρησιακά, πολιτικά κλπ.) που μπορεί να επηρεάζουν την πλήρη ανάπτυξη, χρηματοδότηση και οργάνωση (τεχνολογική και λειτουργική) των ΗΣΔΜΤΠ στην Ελληνική τουριστική βιομηχανία. Επίσης, θα καταγραφεί η υπάρχουσα κατάσταση σχετικά με την χρήση και αξιοποίηση ΗΣΔΜΤΠ, όπως και οι εναλλακτικές προτάσεις για την περαιτέρω προώθηση των ηλεκτρονικών συστημάτων στον τουριστικό κλάδο. Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της ημερίδας με θέμα «Πρωτοβουλία για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του Νομού Κεφαλονιάς και Ιθάκης» που συνδιοργανώνεται από τον κ. Αλέξανδρο Παρίση (Νομαρχιακό Σύμβουλο της Νομαρχίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης). Έτσι, οι συμμετέχοντες της συνάντησης του e-business forum θα έχουν την πρόσθετη ευκαιρία να παρακολουθήσουν και τις υπόλοιπες συνεδρίες της ημερίδας.

Ειδικότερος στόχος της διαβούλευσης αυτής είναι η ανάπτυξη ζητημάτων που σχετίζονται με το ρόλο των ΗΣΔΜΤΠ στη βιώσιμη ανάπτυξη ενός τουριστικού προορισμού και στη διαμόρφωση ανάλογης αναπτυξιακής πολιτικής για νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν 3 εισαγωγικές παρουσιάσεις από εξέχουσες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και επαγγελματικού χώρου, οι οποίες θα θέσουν τις βάσεις για την διαβούλευση που θα ακολουθήσει. Οι παρουσιάσεις είναι οι εξής:

  • Εφαρμογές Ηλεκτρονικών Συστημάτων Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Προορισμών (Destination Management Systems, DMS) και ο ρόλος τουs στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, από την Δρ. Μαριάννα Σιγάλα (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)
  • Εφαρμογή Ψηφιακών Χαρτών στη βιώσιμη διαχείριση τουριστικών προορισμών, από τον κ. Σπύρο Αβδημιώτη, Αλεξάνδρειο (Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης)

  • Η στατιστική ανάλυση των WEBLOG και η χρησιμότητά της στην οργάνωση του τουριστικού μας προϊόντος, από τον Δρ. Αγησίλαο Κονιδάρη (Island Innovations)

  • Βέλτιστες Πρακτικές Internet για την τουριστική πληροφόρηση των Ιωνίων Νησιών, από τον Philip Nielsen (Creative Marketing S.A.)

  • Ο Τουρισμός παγκοσμίως μετακινείται στο .travel (dot Travel), από τον κ. Θεόδωρο Κουμέλη (TravelDailyNews)


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε επίσης και στην ιστοσελίδα του φόρουμ http://www.ebusinessforum.gr/ ομάδα Ιβ1.

Δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές στην ομάδα του φόρουμ μπορούν να γίνουν επίσης και απευθείας στην ιστοσελίδα του φόρουμ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024