Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Ελλάδα κέρδισε το χρυσό στο Super Cup του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μαγειρικής Τέχνης
Στο ξενοδοχείο Royal Mare Village της Aldemar, στη Χερσόνησο Κρήτης

Η Ελλάδα κέρδισε το χρυσό στο Super Cup του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μαγειρικής Τέχνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος, για 3η συνεχή χρονιά, ο διεθνής διαγωνισμός Μαγειρικής Τέχνης, Taste of Life, στο ξενοδοχείο Royal Mare Village της Aldemar στη Χερσόνησο της Κρήτης από τις […]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος, για 3η συνεχή χρονιά, ο διεθνής διαγωνισμός Μαγειρικής Τέχνης, Taste of Life, στο ξενοδοχείο<...> Royal Mare Village της Aldemar στη Χερσόνησο της Κρήτης από τις 5 έως τις 8 Οκτωβρίου, στον οποίο συμμετείχαν διακεκριμένοι επαγγελματίες Chef, από την Ελλάδα, την Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Σερβία.

Το κύπελλο του τελικού SUPER CUP κέρδισε φέτος, η Ελληνική Ομάδα με τους Δημήτρη Χατζόπουλο, Πέτρο Λαμπρινίδη και Ζαχαρία Πετράκη -όλοι Executive Chef των ξενοδοχείων Aldemar στην Κρήτη. Οι διαγωνιζόμενοι Chefs της κάθε χώρας, την ημέρα του τελικού δούλεψαν ομαδικά, δημιουργώντας με υλικά από το λεγόμενο “Καλάθι-έκπληξη”, που είδαν τη στιγμή της έναρξης του διαγωνισμού.

Οι Chefs διαγωνίστηκαν επίσης καθημερινά και σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, στις οποίες οι Έλληνες συμμετέχοντες απέσπασαν 4 χρυσά, 7 ασημένια και 3 χάλκινα τα δύο εξ αυτών κατέκτησαν οι Γιώργος Ρουμπάκης, Executive Chef από το εστιατόριο Παγοποιείο και Laurent Garrone, Executive Chef στο ξενοδοχείο Porto Elounda.

Την Επιτροπή Αξιολόγησης πλαισίωσαν πιστοποιημένοι γαστρονόμοι από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, καθώς και οι πρόεδροι Ομοσπονδιών Αρχιμαγείρων Ελλάδας και Ουκρανίας.

Ο διεθνής διαγωνισμός Μαγειρικής Τέχνης Taste of Life΄, που είναι μια πρωτοβουλία της Aldemar σε συνεργασία με τον τουριστικό οργανισμό MIBS Travel Ουκρανίας και την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ουκρανίας, στόχο έχει την ευγενή άμιλλα, την ανταλλαγή κουλτούρας και γεύσεων. H Aldemar θεωρώντας τη γαστρονομία αναπόσπαστο κομμάτι επικοινωνίας των λαών αλλά και όχημα ανάπτυξης του τουρισμού υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά σε ενέργειες που αναδεικνύουν τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024