Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣτην εξαγορά της Elegant Resorts προχώρησε ο Thomas Cook

Στην εξαγορά της Elegant Resorts προχώρησε ο Thomas Cook

Την αγορά της βρετανικής εταιρίας πολυτελών ταξιδίων Elegant Resorts Ltd από τους ιδρυτές της Geoff Moss και Barbara Catchpole ανακοίνωσε τη Δευτέρα, 7 Απριλίου, ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator της […]

Την αγορά της βρετανικής εταιρίας πολυτελών ταξιδίων Elegant Resorts Ltd από τους ιδρυτές της Geoff Moss και Barbara Catchpole ανακοίνωσε τη Δευτέρα, 7 Απριλίου, ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης Thomas Cook. Η συναλλαγή<...>πραγματοποιήθηκε με τραπεζικά αποθέματα του Thomas Cook σε μετρητά, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση το ποσό της εξαγοράς.

Η εταιρία Elegant Resorts ιδρύθηκε το 1988 και είναι από τις μεγαλύτερες στην αγορά της Βρετανίας, όσον αφορά στα μεμονωμένα ταξίδια πολυτελείας, έχοντας συνεργασίες με τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία και resorts όλου του κόσμου. Ιδιαίτερα δυνατή παρουσία έχει σε εξωτικούς προορισμούς της Καραϊβικής, του Ινδικού Ωκεανού και του Αραβικού Κόλπου, όπως επίσης και στα πολυτελή resorts της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, η Elegant Resorts διακίνησε περισσότερους από 20.000 επιβάτες, ενώ η αξία της περιουσίας της άγγιξε τα 22,3 εκατ. λίρες.

Η εξαγορά αυτή εντάσσεται αφενός στη στρατηγική ανάπτυξης του Thomas Cook στον τομέα των μεμονωμένων ταξιδίων και αφετέρου στη δέσμευση του για παροχή πολυτελών ταξιδιωτικών υπηρεσιών, που πραγματοποιεί ήδη μέσω των brands `Latitude` και `Thomas Cook Signature`. Η Elegant Resorts θα συνεχίσει να λειτουργεί με την ίδια ομάδα σαν μια ξεχωριστή εταιρία, η οποία όμως θα ανήκει πλέον στον Thomas Cook.

Όπως σχολίασε η Group Chief Executive του Thomas Cook, κα Manny Fontenla-Novoa, “είμαστε ικανοποιημένοι από την ολοκλήρωση αυτής της εξαγοράς, αφού παρέχεται η ευκαιρία στον Thomas Cook να ενδυναμώσει τη θέση του στον προσοδοφόρο και αναδυόμενο τομέα της αγοράς για ταξίδια αναψυχής. Η Elegant Resorts διαθέτει ένα πολύ ισχυρό brand name, που σχετίζεται με τις πολυτελείς διακοπές, ανταποκρινόμενο πλήρως στον στόχο μας να καταστούμε από τους κορυφαίους προμηθευτές μεμονωμένων ταξιδίων στην αγορά”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024