Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίGT Leisure Lifestyle Awards 2023: Κορυφαίες διακρίσεις για Ελλάδα και Σαντορίνη στις ΗΠΑ
Βραβεύσεις

GT Leisure Lifestyle Awards 2023: Κορυφαίες διακρίσεις για Ελλάδα και Σαντορίνη στις ΗΠΑ

Σαντορίνη (Ⓒ Γιάννης Σκουλάς).

Η Ελλάδα ψηφίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τους αναγνώστες του περιοδικού ως ο προορισμός με τα «Καλύτερα Ιστορικά Αξιοθέατα Διεθνώς» (Best Historical Attractions International).

Νέες σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Ελλάδα στα βραβεία «Leisure Lifestyle Awards», που διοργανώνει κάθε χρόνο το αμερικανικό περιοδικό για τον επαγγελματικό τουρισμό και τον τουρισμό πολυτελείας «Global Traveler’s & Leisure Lifestyle».

Η Ελλάδα ψηφίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τους αναγνώστες του περιοδικού ως ο προορισμός με τα «Καλύτερα Ιστορικά Αξιοθέατα Διεθνώς» (Best Historical Attractions International).

Παράλληλα, η Σαντορίνη αναδείχθηκε ως το «Καλύτερο νησί στην Ευρώπη» (Best Island in Europe) για 10η διαδοχική φορά. Για τον λόγο αυτό περιλήφθηκε επίσημα στο «Hall of Fame» για τη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ και το άρθρο στην ιστοσελίδα του περιοδικού με όλους τους νικητές για το 2023 φιλοξενεί ως κεντρική φωτογραφία μια ειδυλλιακή εικόνα του νησιού.

Στην ίδια κατηγορία, η Μύκονος κατέλαβε την 3η θέση και η Κρήτη την 8η θέση, με τη Μύκονο να αναδεικνύεται ταυτόχρονα και ως ο 2ος δημοφιλέστερος προορισμός στην κατηγορία «Καλύτερες παραλίες» (Best Beaches).

Η ψηφοφορία για τα βραβεία πραγματοποιήθηκε από τις 6 Δεκεμβρίου 2022 έως την 1η Απριλίου 2023, με τους αναγνώστες να καταγράφουν τις προτιμήσεις τους μέσω των διαδικτυακών μέσων και των social media του περιοδικού, καθώς και ειδικών mail που είχαν λάβει οι συνδρομητές, σε περισσότερες από 80 κατηγορίες (ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρείες κρουαζιέρας και αεροπορικές εταιρείες, προορισμοί, νησιά, ξενοδοχεία κ.ά.).

Οι νικητές όλων των κατηγοριών θα παραλάβουν τα βραβεία τους σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου στη Φιλαδέλφεια, ενώ την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Βόρειας Αμερικής, κ. Κωνσταντίνος Χαροκόπος.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

01/03/2024
29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024