Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΕκτός συμβουλίου του ΚΟΤ οι τουριστικοί φορείς

Εκτός συμβουλίου του ΚΟΤ οι τουριστικοί φορείς

Παρά το γεγονός ότι επί χρόνια οι τουριστικοί φορείς είχαν εκπρόσωπους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΤ, με στόχο τη διασφάλιση μιας καλής συνεργασίας και συναντίληψης στον καθορισμό της τουριστικής πολιτικής […]

Παρά το γεγονός ότι επί χρόνια οι τουριστικοί φορείς είχαν εκπρόσωπους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΤ, με στόχο<...> τη διασφάλιση μιας καλής συνεργασίας και συναντίληψης στον καθορισμό της τουριστικής πολιτικής της χώρας, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην συμμετέχουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΤ, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται απογοητευμένοι.

Όπως τόνισε σε δημοσιεύματα ο γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Ζαχαρίας Ιωαννίδης, “δυστυχώς, η νέα κυβέρνηση έκρινε ότι αυτό θα ήταν ασυμβίβαστο και αποφάσισε να μη συμπεριλάβει εκπροσώπους των κύριων τουριστικών φορέων στη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ. Αυτή η απόφαση δεν συμβάλλει στην καθολική προσπάθεια, η οποία θα έπρεπε να γίνεται για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τουρισμός. Ευελπιστούμε και προσβλέπουμε σε μια αναθεώρηση της απόφασης της Κυβέρνησης για το γενικό καλώς νοούμενο συμφέρον του τουρισμού και της οικονομίας μας”.

Εξάλλου, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, Φειδίας Καρής, δήλωσε ότι ο ΣΤΕΚ προέβη έγκαιρα σε αρκετά διαβήματα με στόχο την ανατροπή της απόφασης αυτής, όμως ο αρμόδιος υπουργός Εμπορίου χαρακτήρισε την απόφαση τελεσίδικη. Πάντως, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ, Ρένος Σολομίδης, η νομοθεσία δεν επιτρέπει την ύπαρξη εκπρόσωπων συμφερόντων. Ωστόσο, επισήμανε, οι τουριστικές οργανώσεις εκπροσωπούσαν το καλώς νοούμενο συμφέρον μιας κατηγορίας επαγγελματιών και της ξενοδοχειακής βιομηχανίας γενικότερα, όχι προσωπικά συμφέροντα. “Είναι λυπηρό, διότι με τις εμπειρίες μας μπορούσαμε να προσφέρουμε πολλά στο Συμβούλιο. Ευελπιστούμε σε μια τροποποίηση του Νόμου”, κατέληξε. Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, Θάσος Κατσουρίδης, προτίμησε να μη σχολιάσει το θέμα, λέγοντας ότι πρόκειται να εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου στις 3 Σεπτεμβρίου. Περιορίστηκε, ωστόσο, να δηλώσει ότι ο Σύνδεσμός έχει ήδη αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον αρμόδιο Υπουργό, επεξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεχιστεί η εκπροσώπηση των οργανωμένων φορέων του τουρισμού στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΤ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κύπρος Χρυσοστομίδης, απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν διορίστηκαν αντιπρόσωποι τουριστικών φορέων στο Δ.Σ. του ΚΟΤ, δήλωσε ότι “το Υπουργικό Συμβούλιο δεν θεώρησε ότι αυτοί οι οργανισμοί θα πρέπει να συμμετέχουν και δεν υπάρχει οποιαδήποτε νομική δέσμευση να συμμετέχουν”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024