Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΗ μεγάλη πτώση στις προκρατήσεις για την Κύπρο πυροδοτεί έκτακτα μέτρα

Η μεγάλη πτώση στις προκρατήσεις για την Κύπρο πυροδοτεί έκτακτα μέτρα

Με βάση το γεγονός ότι η συνεχιζόμενη μείωση στις προκρατήσεις για την Κύπρο για τη θερινή περίοδο 2002 από τη Μεγάλη Βρετανία, τη σημαντικότερη πηγή αφίξεων για το νησί, φτάνει […]

Με βάση το γεγονός ότι η συνεχιζόμενη μείωση στις προκρατήσεις για την Κύπρο<.> για τη θερινή περίοδο 2002 από τη Μεγάλη Βρετανία<...>, τη σημαντικότερη πηγή αφίξεων για το νησί, φτάνει το 40%, σε σύγκριση με τις περσινές προκρατήσεις κατά την ίδια χρονική περίοδο, και λαμβανομένου υπόψη ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα ενδεικτικό στοιχείο, που να επιβεβαιώνει ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση, η Κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση του επιβατικού τέλους και των τελών προσγείωσης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου για το μήνα Μάιο.

Αυτή η κίνηση αποτελεί την τελευταία σανίδα σωτηρίας, για αναστροφή της κρίσης που μαστίζει την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, εκτιμούν οι ξενοδόχοι του νησιού.

Κληθείς να σχολιάσει το πρόβλημα ο γενικός διευθυντής του ΠAΣYΞE, Zαχαρίας Iωαννίδης, είπε ότι το μέλλον του τουρισμού, έτσι όπως προδιαγράφεται με τις σημερινές προκρατήσεις, είναι πολύ δύσκολο. Η μείωση στις προκρατήσεις, πρόσθεσε, φτάνει το ύψος του 40% κι ως μέτρο καθοριστικής σημασίας, που θα μπορούσε να επιτύχει κάποια αναστροφή της αρνητικής εικόνας, είναι η καθολική πρόταση των τουριστικών εταίρων και της Κυβέρνησης, για κατάργηση του επιβατικού τέλους και των τελών προσγείωσης στα αεροδρόμια και το μήνα Μάιο. Το συγκεκριμένο αυτό μέτρο βρίσκεται εκ νέου ενώπιον της Βουλής προς έγκριση, έστω και καθυστερημένα, και εκτιμάται ως το τελευταίο χαρτί που πιθανόν να επιτρέψει τη βελτίωση της καταστροφικής, κατά τα άλλα, πορείας, που αναμένεται να υπάρξει για τον τουρισμό και ευρύτερα για την οικονομία του τόπου, εξήγησε ο κ. Iωαννίδης.

Χαρακτηριστικά, μάλιστα, ανέφερε ότι έστω και μείωση του τουριστικού ρεύματος ύψους 20% (όπως παρατηρήθηκε κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2001) για το 2002, άμεσα εξυπακούει απώλεια εσόδων σε ξένο συνάλλαγμα της τάξης των 250 εκ. λιρών, ενώ πολλαπλάσιο αυτού ποσό θα είναι η απώλεια για το σύνολο της οικονομίας του τόπου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024