Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΠροβλήματα στην τουριστική κίνηση της Κύπρου μετά το αεροπορικό ατύχημα

Προβλήματα στην τουριστική κίνηση της Κύπρου μετά το αεροπορικό ατύχημα

Σε ακυρώσεις των πτήσεων της έχει προβεί η αεροπορική εταιρία Helios Airways μετά το ατύχημα του Boeing 737-300, αφού και τα υπόλοιπα αεροπλάνα της περνούν από εξονυχιστικούς ελέγχους. Ο Κυπριακός […]

Σε ακυρώσεις των πτήσεων της έχει προβεί η αεροπορική εταιρία Helios Airways μετά το ατύχημα του Boeing 737-300, αφού και τα υπόλοιπα<...> αεροπλάνα της περνούν από εξονυχιστικούς ελέγχους.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού έχει αποδυθεί σε προσπάθειες για το χειρισμό των αρνητικών δημοσιευμάτων, αλλά και για την πραγματοποίηση των πτήσεων που έχουν ακυρωθεί.

Ο πρόεδρος του ΚΟΤ, Φώτης Φωτίου, δήλωσε ότι αν και δεν έχει επηρεαστεί τόσο πολύ το τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο, παραμένει μετέωρο το θέμα των ναυλωμένων πτήσεων με τα αεροπλάνα της Helios Airways.

Πρόσθεσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού ώστε οι πτήσεις που έχουν κλείσει ξένα ταξιδιωτικά γραφεία να γίνουν με αεροσκάφη άλλων εταιριών. Η Helios Airways είχε συμφωνίες με ταξιδιωτικούς πράκτορες για μεταφορά επιβατών από αρκετές χώρες, όπως η Πολωνία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία. Από πλευράς Ελβετίας μάλιστα έχει εκφρασθεί η άποψη ότι θα αναθεωρηθεί η συμφωνία για πτήσεις της Helios Airways σε Ελβετικά αεροδρόμια.

Το Σάββατο, η Helios ακύρωσε όλες τις πτήσεις της για το Στάνστεντ της Βρετανίας, το Παρίσι και τη Βαρσοβία. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση για την ακύρωση των πτήσεων, όμως η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει ότι τα δύο αεροπλάνα της, Boeing 737-800, θα υποβληθούν σε έλεγχο από την εταιρία SAS της Σουηδίας υπό την εποπτεία ειδικών της Boeing.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024